Martfűi ezüstérem a Gasztronómiai Világbajnokságon Rékási Tibor a dobogón

A megyénkből induló négy versenyző egyikeként vett részt Rékàsi Tibor a Luxembourgban megrendezett világbajnokságon, mely a gasztronómia számos kategóriájában versenyeztette indulóit négy napot át, 2014. november 22-26-ig.



A rangos nemzetközi megmérettetésen második helyezést elért Tibor egyéni versenyzőként vágott neki a kihívásoknak, hidegkonyhai kategóriában. Az összesen 50 nemzet gasztronómiai versengésén elért előkelő helyezés a martfűi fiatalember kiváló szakmai felkészültségét bizonyítja, melyre büszke iskolája is, a szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola, ahol oktatóként dolgozik. A dicsőségben osztozott tanítványa Kovács Erik is, aki segítőként állt oktatója mellett, eredményeikkel magasan kiemelkedve kategóriájuk indulói közül.

A Gasztronómiai Világbajnokságot, a nagysikerű Expogast szakkiállítás részeként, minden negyedik évben megrendezik, ahol több mint 1600 nemzeti és egyéni versenyző mutatja be tudását.

A nagy múltú rendezvény első versenyét több mint 40 éve hívták életre. és napjainkra olyan eseménnyé nőtte ki magát, ahol közel 45 ezer látogató fordul meg a világ minden részéről, Japántól Kanadáig, Dél-Afrikától Norvégiáig.

A világbajnokság ezüstminősítéséhez szívből gratulálunk Rékàsi Tibornak és tanítványának.