Dobogós helyezések és ifjúsági olimpiai részvétel – Évet értékelt a Martfűi Úszó és Triatlon Klub

Családias hangulatban zajlott a Martfűi Úszó és Triatlon Klub a 2017-es év eredményeit értékelő rendezvénye 2018. február 3-án, a Művelődési Központban. A sportoló gyerekek és fiatalok összeszokott csapata, edzőik és szüleik baráti közössége büszkén tárták a klub támogatói, meghívott vendégei és a nagy nyilvánosság elé az elmúlt évben elért sportsikereiket, képes összefoglalókon is felsorakoztatva a küzdelem és a siker szép pillanatait.A 2017 évi versenyeket alapul véve, a bőség zavarával küzdve nehéz lehetett a döntés, hogy mi kerüljön be az összefoglalókba, Botka Tibor ezúttal is szenzációs fotófilmjeibe.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub mára a környék egyik legnagyobb és legeredményesebb sportegyesületévé nőtte ki magát. A klubban nap, mint nap közel ötven sportoló választja a testmozgást délutánonként. Fő feladatuknak az utánpótlás nevelést tartják. Sportolóiknál kiemelt figyelmet fordítanak a változatos és sokrétű mozgástanulásra, a különböző sportágak megismerésére, legyen az úszás, futás, kerékpár vagy ezek keveréke.

Mindehhez szakképzett, megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező sportszakembereik és nem utolsósorban szponzoraik, támogatóik biztosítják a hátteret.

A triatlonos közösség elmúlt évi munkáját, eredményeit Balogh József, a MUTK elnöke foglalta össze.

Megyei és országos szinten vagy a környező országokban 2017-ben több mint harminc versenyen képviseltette magát a klub, úszó-, futó-, kerékpár-, aquatlon, duatlon és triatlon versenyeken. Évente több alkalommal saját rendezésű versenyeiken látják vendégül az ország számos sportegyesületét. Edzőtáboroztak Móron, Szentesen, Tiszafüreden, Bélatelepen, a horvátországi Medulinban, versenyeztek az ország közel harminc helyszínén, Szegeden, Tiszaújvárosban, Veresegyházán, Balatonbogláron stb.

A fiatalok 2017-ben is fantasztikus eredményeket értek el. Országos bajnokságokon egyéniben három alkalommal állhattak dobogóra a klub versenyzői, két ezüst és egy bronzérmet szerezve. Csapatban nyolcszor végeztek dobogós helyen a martfűi triatlonosok, öt arany- és három bronzéremmel gyarapítva a klub díjait.                                                                            

Az elmúlt évi eredményei alapján a triatlon klub négy sportolója érdemelte ki a Héraklész válogatott kerettagságot, Botka Anikó, Hornyák Döme, Pápai Balázs és Tóth Zalán. Hornyák Döme tagja a Buenos Aires-i Ifjúsági Olimpiára készülő magyar válogatott keretnek is.

– Soha nem volt még négy válogatott kerettagunk! Ez azt mutatja, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta az évértékelőn Balogh József, hozzátéve, hogy a klub igazi ereje a csapatversenyeken elért eredményekben rejlik, amiben egy kicsit gyengültek az elmúlt évben.

A 2017 évi versenyeredmények alapján a klub több mint ötven triatlon egyesület közül, az utánpótlás korosztályt alapul véve, a 8. helyen végzett. Az összetett egyesületi rangsorban pedig a szintén előkelő 11. helyet érték el.

A versenyzőket Balogh József, Botka Tibor, Sándor Dénes és Kovács Péter készítették fel. A Martfűi Úszó és Triatlon Klub elnökségi tagjai: Bakó Lászlóné, Kissné Saliga Judit, Kontra Lajos és Borbély István. A klub elnöke: Balogh József.

Az évértékelő gálán a legszorgalmasabb sportolókat szólították elsőként a színpadra, azokat, akik a legtöbb edzésen vettek részt az elmúlt év során.

Korosztályonként, a legidősebbek közül, 332 és 329 edzésen való részvételükért, Hornyák Döme és Botka Anikó vehette át az elismerést Rágyanszky István önkormányzati képviselőtől. A haladók csoportjában Forgács Korinna és Németh Noémi bizonyult a legszorgalmasabbnak, a kezdő triatlonosok közül pedig Gáspár Kata és Takács Zalán vehette át az edzések példamutató látogatásáért járó ajándékot Balogh Bencétől, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás edzőjétől.

Kiemelkedő eredményeiket felsorolva és a versenyeket, edzőtáborokat fotófilmen is felidézve, korcsoportonként léptek a színpadra a sportoló fiatalok, elsőként Hevesi Eszter, Deák Boglárka, Laczkó Enikő, Gáspár Barnabás, Hevesi Vajk, Bácsmegi Laura, Táborosi Dorka, Kiss Ádám, Deák Dorina, Forgács Korinna, Németh Noémi és Danku BotondSzekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselőtől átvéve ajándékaikat.

A csoportképek elkészülését követően újabb film és újabb díjazottak következtek a színpadon. Bakó Zsolt, Csató Balázs, Sándor Dénes, Botka Tibor, Laczkó István és Danku László eredményeihez dr. Papp Antal gratulált.

– Martfű életében kiemelkedő jelentősége van a triatlon klubnak és eredményeiknek – emelte ki városunk polgármestere. Az ország települései közül lakosságszám alapján a 170-180. lehet Martfű, helyi adó szempontjából nem vagyunk az első százban sem, de triatlonban az első tízbe tartozunk. Ez egy kisvárosnak hatalmas eredmény, ami köszönhető a sportolóknak, a szülőknek és elsősorban a klub vezetőinek, akiknek dr. Papp Antal személyesen is megköszönte a munkáját.

Az egyesület vezetése nevében Balogh József is köszönettel fordult edzőtársai felé, ezzel is elismerve 2017 évi sikeres tevékenységüket.

A gála során sok-sok értékes tombola nyereménytárgy talált gazdára, színesítve a képes összefoglalók és a díjátadások sorát. A folytatásban Lefor Mercédesz, Bérczi Blanka, Fülöp Ádám, Csató Gergely, Kovács Levente, Botka Anikó, Kovács Vivien, Hornyák Döme, Pápai Balázs, Kiss Anna, Tóth Zalán, Pápai Péter, Csüllög Marcell és Bakó Ferenc kiemelkedő eredményeit hallhattuk, amelyekhez Horváth Endréné önkormányzati képviselő gratulált.

A triatlonos szülők és sportolók nevében Bakóné Gonda Ibolya is köszönettel fordult a közösség sportszakemberei, edzői felé, figyelmükbe ajánlva a nekik szóló, közösen előadott dalt.

Ezt követően Táborosi Blankát, Haller Noémit, Pető Dánielt, Boros-Nagy Lilit, Bontovics Márkot, Gáspár Katát, Pető Zoltánt, Rózsa Mátét, Takács Zalánt, Pató Lucát, Molnár Edét, Molnár Bánkot, Kecskés Attilát, Nagy Balázst, Varga Kristófot és Varga Brigittát szólította a színpadra Ladoniczki Dani rádiós műsorvezető. A klub legfiatalabb sportolói Földi Edinától, a Martfűi József Attila Általános Iskola intézményvezetőjétől vehették át ajándékaikat.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub jelentős sikereket könyvelhet el támogatói körének bővítése terén is. Megköszönve munkájukat, a rendezvényen személyesen megismerhettük a triatlonos közösség segítőit, támogatóit.

A klub kiemelt támogatói: Martfű Város Önkormányzata, Bakó László ügyvezető igazgató - Mezőfarm-R Kft., Balogh Imre igazgató - Bunge Zrt., Csüllög János ügyvezető igazgató - Csüllög és Társa Kft., Forgács József ügyvezető igazgató - Forcam System Kft., Takács István ügyvezető igazgató - Pilkó Bt., Balogh Imre ügyvezető igazgató – BB Petrolkút Kft, Hevesi István ügyvezető igazgató - Miklós-Inter Bt., Hevesi Zsolt ügyvezető igazgató- Miklós-Inter Bt., Fekete Szilveszter - Borsodi Sörgyár, országos nagykereskedelmi menedzser, Kecskés Attila ügyvezető igazgató - Torony ABC, Borbély István ügyvezető igazgató - Compnet Kft., Mohi Zoltán szakosztályvezető - Invictus Úszó és Vízilabda Klub.

Sportolóik, edzőik és a szülők példa értékű összefogásának köszönhetően kiváló eredményekkel zárta a 2017-es évet a Martfűi Úszó és Triatlon Klub. Sportteljesítményeikhez gratulálunk, és hasonló sikereket kívánunk a következő idényben is!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>