Különleges nyáresti orgonakoncert

Az idén 10. alkalommal adott koncertet városunk katolikus templomában Ad de Joode holland orgonaművész. Könnyed nyáresti szórakozásra, felemelő pillanatokra számíthatott, aki július 9-én vasárnap 18 órakor ellátogatott a Szent Tamás-templomba.A klasszikus és könnyed darabokból álló repertoárt szép számú, hálás közönség hallgatta.

Ad de Joode orgonista, zongorista, emellett művészeti vezető több, különböző stílusú kórusban. Szervezett már mesterkurzusokat több országban is, adott koncerteket Bécsben, Párizsban, Londonban és Szentpétervárott, Magyarországon pedig Budapesten, Érden, Abádszalókon és Martfűn.

Martfűn 2007-ben adott először koncertet a katolikus templomban, miután megismerte a templom különleges akusztikáját és a vízszintes sípokkal, úgynevezett spanyol trombitákkal ellátott orgonát. Azóta szinte minden évben visszatér, hogy megörvendeztesse a martfűieket szép muzsikájával.

Műsorán idén is zenei átíratok, újragondolt filmzenék, ismert slágerek, saját szerzemények, improvizációk és klasszikus darabok szerepeltek. A művész a hangverseny végén egy meglepetésszámmal is kedveskedett a közönségnek, Kodály Zoltán Esti dalát játszotta el az orgonán hozzátéve saját hangjait.

Az orgonakoncert létrejöttéért köszönettel tartozunk Martfű Város Önkormányzatának és a Martfű Termál SPA-nak a támogatásért, a Martfűi Katolikus Egyházközségnek a vendéglátásért, és nem utolsósorban Frits Niessen úrnak és feleségének a lelkes szervezésért.

Ad de Joode művész úrnak hálásan köszönjük, hogy újra eljött Martfűre, és ismét gyönyörű muzsikával örvendeztetett meg bennünket. Reméljük, még sokszor lesz része a martfűi zenekedvelőknek hasonló élményben.

Székácsné Tálas Gabriella

Tovább a képekhez>>>