Kispályás labdarúgó bajnokság kötetlen, tömegsport jelleggel

27 éve, fennállása óta minden évben tavasszal és ősszel is megrendezi a Kispályás Teremlabdarúgó Bajnokságot a Városi Szabadidős Kör. A bajnokságot a futball szeretete mellett a társaság tartja igazán össze. A csapatok október 18-tól 22 fordulón keresztül mérték össze erejüket vasárnaponként, egészen 2017. április 8-ig, amikor az eredményhirdetésre is sor került.A résztvevők szándékai a közel harminc év alatt sem változtak: olyanok gyűlnek itt össze vasárnap délutánonként, akik a sportot és a labdarúgást szeretik, a 16 éves alsó korhatártól jelenleg 62 évesig, baráti társaságok, Martfűről és a környező településekről.

A mérkőzések kétszer 25 percesek. Egy csapat kizárását követően öt meccs és egy szabadnapos volt minden vasárnap. Április 8-án jó hangulatú meccsekkel zárták az idényt. A tabella szoros állása miatt ezen az utolsó napon, gólaránnyal dőlt el a második-harmadik helyezés sorsa.

A városi bajnokság őszi fordulójában első helyen végzett a kengyeli Építők FC, második lett a Vital Life Team, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Tiszaföldvári Öregfiúk csapata állhatott. A torna legjobb kapusa Kozák Ferenc lett, a gólkirály címet pedig Márkus Zsolt érdemelte ki, mindketten az Építők FC csapatából.

A bajnokság mérkőzéseit Szőke Ferenc és Oláh Kálmán fújta, őket és a szabadidőkör további segítő tagjait is köszönet illeti a hétvégenként végzett önzetlen munkájukért.

A záró rendezvényen külön elismerésben részesült Szőke László, a városi bajnokság legidősebb, legnagyobb szívű és példamutató játékosaként.

A bajnokság jól sikerült. Szőke Ferenc azonban hangsúlyozta: a szervezők célja az, hogy a versenyszellem mellett minél inkább a sportszerűség, a kötetlen, tömegsport jelleg jelenjen meg.

A bajnokságban három igazolt játékos szerepelhet megyei másodosztályig. A márciusban már kezdődő megye harmad- és másodosztályú bajnokság miatt évről-évre sokan lemorzsolódnak. Ezért a jövőben igyekeznek a résztvevő csapatok számát alacsonyabban tartani, ezzel a bajnokság időtartamát rövidíteni. De ahogyan Szőke Ferenc fogalmazott: senkinek nem fognak nemet mondani. Jelentkezőkből pedig nincs hiány, mindig jönnének újabb csapatok.

Herbály Jánosné

Tovább a 2017.04.08 - Kispályás teremlabdarúgó torna képgalériához>>>

Tovább a 2017.04.08 - Kispályás teremlabdarúgó torna -
záró rendezvény 
képgalériához>>>