Sport

Sportszerűen és kiváló hangulatban zajlik az idei Teremlabdarúgó Bajnokság a Városi Szabadidőkör szervezésében. Az őszi sorsolás alapján, vasárnap délutánonként, 13-tól 19 óráig a Városi Sportcsarnokban, kétszer 25 perces labdarúgó mérkőzéseken mérik össze tudásukat a csapatok.

tovább»Sikeresen lezárult a szeptember végén elindított, a Martfűi Úszó és Triatlon Klub által szervezett adománygyűjtés, mely a Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kollégiumában lakó gyermekek számára történt.

tovább»A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján, október 20-án. Francia és japán vendégek érkeztek városunkba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.

tovább»Október 28-án indul újra a Martfűi Kispályás Teremlabdarúgó Városi Bajnokság, 12 csapat részvételével. A mérkőzésekre minden vasárnap 13 órától 19 óráig várják a sportkedvelő érdeklődőket a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzések játékideje kétszer 25 perc – tájékoztatott Szőke Ferenc, a szervező Martfű Városi Szabadidőkör vezetője.

tovább»A magyar parlamenti válogatott látogatott el Martfűre október 3-án. A csapat a közelmúltban megnyerte a Balatonfüreden megrendezett Visegrádi Négyek tornáját, és számos jótékonysági mérkőzést játszanak az országban. 

tovább»A város határától martfűi Damis diákok is kísérték a Magyar Honvédség emlékfutóit, akik 2018. október 5-én, péntek délelőtt érkeztek városunkba az országos „Kaszárnyafutás” alkalmával. A „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat váltófutói megkoszorúzták az 1848-as emlékművet, ahol Rágyanszky István önkormányzati képviselő köszöntötte néhány múltidéző gondolattal a Honvédség futóit, majd feltűzte zászlajukra a Martfű városát jelképező nemzeti színű szalagot.

tovább»A Martfűi VSE szeptember 29.-én sakkversenyt rendezett a Művelődési Központban. A bajnoki idénynyitó, illetve tanévnyitó versenyen Pest, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei sakkozók indultak.

tovább»Szeptember 8.-án, szombaton csaptak össze u16 és u19.-es játékosaink a Jászfényszarui VSE csapataival. A 16-os korosztály a 8. percben kapott gólt még az első félidő végén két egymást szorosan követővel viszonozta. Martfű 3-1 re győzött. U19-es csapatunk ez alkalommal 6-2-es vereséget szenvedett.

tovább»Pécs, 2018.08.04-05.

A klub idei legfontosabb versenyén jártunk Pécsen, ahol a Triatlon Utánpótlás Országos Bajnokságot rendezték szombaton, míg vasárnap ugyanitt a Triatlon Váltó Országos Bajnokságot. Az új helyszín jól vizsgázott, szép pályán, profi szervezés mellett folytak a versenyek.

tovább»A város múltjának sportéletét szívén viselő egykori labdarúgó, Oláh István szeretettel hívta emlékhely avatásra azokat a martfűieket, akik családi, baráti kötelékeik alapján, vagy a martfűi foci hőskorának tisztelőiként jó szívvel emlékeztek együtt az Újtemetőben 2018. július 28-án. 

tovább»A hőségriadó és a forró homok sem riasztotta el az V. Martfűi Strandkézilabda Kupa lelkes csapatait, akik között a martfűiek mellett Hajdúnánásról, Budapestről, Gyöngyösről, Túrkevéről, Karcagról és Tiszakécskéről is érkeztek versenyzők. A hagyományosan augusztus első hétvégéjén megrendezett kétnapos sport megmérettetésen, a Martfű Termál SPA két strandkézilabda pályáján ezúttal 14 csapat vágott neki a kupának. 

tovább»Meghívó

Volt sportolóként szeretném meghívni Önöket az elhunyt martfűi sportolók családtagjait, barátokat, martfűi lakosokat 2018. 07. 28-án szombaton délelőtt 10 órára a martfűi új temetőbe, az Elhunyt martfűi sportolók emlékhelyének ünnepélyes avatására. Várjuk a martfűi volt sportolókat, családtagjaikat, fiatalokat, idősebbeket, barátainkat és az érdeklődőket.

tovább»2018. július 7-8.

A klub négy versenyzője vett részt a Tiszaújvárosban rendezett Junior Európa Kupa szombati előfutamaiban. Botka Anikó és Hornyák Döme nagyszerű úszás után az első bollyal kezdhette meg a kerékpáros részt, majd egy biztonsági futással biztosították a vasárnapi döntőben a részvételüket. Laczkó Rozina és Laczkó Szabina hiába küzdött nagyot kerékpáron majd futott nagyszerűen, az úszásban összeszedett hátrányt nem sikerült ledolgozni, így lemaradtak a döntőről.

tovább»Hegyes Bertalan János és Farkas Boglárka képviselte a magyar színeket az idei Tíztánc Világkupán, 2018. június 9-én, Szombathelyen. Az 53. Savaria Nemzetközi Táncverseny kiemelt versenyszámában a hazai páros végül éppen csak lemaradt a hatos fináléról, a hetedik helyet szerezve meg.

tovább»16-19 éves magyar, román és portugál fiatalokat látott vendégül a Martfűi Városi Sportegyesület két alkalommal Martfűn, a Learning Fair Play in Social Life Through Sports című Erasmus pályázat keretében.

tovább»Városunk női kézilabdásai remekeltek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei női kézilabda bajnokság legutóbbi fordulóján, május 13-án vasárnap, a Martfűi Sportcsarnokban.

tovább»2018. 04. 08-án rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség 3D szakága évadnyitó versenyét, melynek a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark biztosított helyszínt. Az egyre bővülő és országosan elismert Deák Miklós Íjász Szakosztály újabb kiváló eredményeket ért el ezen a versenyen.

tovább»Véget ért a 2017/18-as Városi Teremlabdarúgó Bajnokság, amelynek során az elmúlt év októberétől tíz csapat tizennyolc fordulón keresztül küzdött az első helyért. A verseny igen kiélezett volt, az első hat csapat szorosan, egy-egy pont különbséggel végzett a legelőkelőbb helyeken.

tovább»Az elmúlt év decemberében, hazai és nemzetközi karatés sikereit elismerve, Martfű legmagasabb rangú sportdíját Iglódi Gergő a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub karatékája vehette át a település hagyományos sportünnepén. A 18 esztendős fiatal eredményeire a nagy múltú, sikeres karate klub mesterei is büszkék, mint ahogyan ő is, ám vele készített interjúnkban többször kihangsúlyozta, a sikereket tudni kell a helyükön kezelni. Hogy ezt mennyire így is teszi, arról meggyőződhettünk, amikor kameránkkal elkísértük egy edzésére a martfűi „dozsóba”, ahol közelebbről is megismerhettük. 

tovább»A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub hatodik alkalommal rendezte meg hagyományszerűen házi versenyét a Victory Gálát, 2018. február 17-én. A bajnokságon közel száz kezdő versenyző töltötte meg a Városi Sportcsarnokot. A helyieken kívül még hat egyesület érkezett, hogy próbára tegye versenyzőit a martfűi küzdőtéren.

tovább»A Magyar Íjász Szövetség 2018. február 15-18-án rendezte meg Budapesten a FEHOVA - Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás területén a FEHOVA Indoor 3D Championship nemzetközi 3D teremversenyt, valamint az EIAC 2018 IFAA Európa-bajnokságot. A két színvonalas megmérettetésen huszonnégy ország versenyzői vettek részt, köztük a Martfű Városi Sportegyesület Deák Miklós Íjász Szakosztály versenyzői.

tovább»Nem a győzelem számított ezúttal az általános iskolások februári sportvetélkedőjén, sokkal inkább a jókedvet csalogatták elő a szervezők. A mozgás fontosságát hangsúlyozva, de az eddigi hagyományokon újítva, farsangi hangulatban, jelmezekbe öltözve élvezhették a Martfűi József Attila Általános Iskola alsósai a február 27-ei délután játékosan sportos feladatait.

tovább»Családias hangulatban zajlott a Martfűi Úszó és Triatlon Klub a 2017-es év eredményeit értékelő rendezvénye 2018. február 3-án, a Művelődési Központban. A sportoló gyerekek és fiatalok összeszokott csapata, edzőik és szüleik baráti közössége büszkén tárták a klub támogatói, meghívott vendégei és a nagy nyilvánosság elé az elmúlt évben elért sportsikereiket, képes összefoglalókon is felsorakoztatva a küzdelem és a siker szép pillanatait.

tovább»Sakkversenyt rendezett a Martfű VSE január 13.-án a Művelődési Központban. A megyei idénynyitó versenyen Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye tizenegy településének negyvenöt sakkozója vett részt.

tovább»Ki játékosként, ki szurkolóként, december 30-án az eddiginél is többen vettek részt Martfű hagyományos szilveszteri focitornáján. Az évet búcsúztató sportprogramra annyi csapat nevezett, amennyire a szervező szerint sajnos az egy nap már kevésnek bizonyult, így végül tizennyolc csapat rúghatta a bőrt az egész napos, nagyszabású eseményen.

tovább»