Sport

Az őszi versenyidőszak meglehetősen sűrű volt, a Fight Team Martfű egy hónap alatt három versenyen indultunk. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a Kung-fu Szakszövetség idei versenyei és a helyi egyesület által rendezett, hagyományos nemzetközi verseny is Mezőtúron került lebonyolításra.

tovább»Szlovákiában, Dunaszerdahelyen versenyzett a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub 22 utánpótlás korú karatékával. A nemzetközi rendezésű Kovács Kata Zsófia Emlékversenyre nagy számmal, összesen 270 versenyző nevezett.

tovább»Október 22-én rendezték meg Németországban, Essenben a Breaking for Gold táncversenyt. A 2018-as Ifjúsági Olimpiai Játék európai/afrikai kvalifikációs versenyének egyik állomásán hat magyar versenyző vett részt, köztük Bradács Kevin, aki martfűi fiatalként több éve break táncol.

tovább»Kezdetét vette a 2017 őszi - 2018 tavaszi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság október 29.-én vasárnap, a Városi Sportcsarnokban.

tovább»A sport és a fotográfia régóta kéz a kézben jár. 2018-ban ismét martfűi sportnaptár készül, amelyben a városi sportegyesületek sportolói művészi fotókon jelennek meg, a hátteret pedig gyönyörű városunk szolgáltatja. A naptár a vállalkozók és az önkormányzat támogatásából jön létre, és a sportegyesületeken keresztül lehet majd hozzájutni.

tovább»Tíz csapat nevezésével indul újra 2017. október 29-én, szombaton az őszi - tavaszi városi kispályás teremlabdarúgó-bajnokság. A mérkőzéseket vasárnaponként 13 órától, a Városi Sportcsarnokban követhetik nyomon az érdeklődők – tájékoztatott Szőke Ferenc, a bajnokságot szervező Martfű Városi Szabadidős Kör vezetője.

tovább»A martfűi középiskola is követte a Magyar Diáksport Szövetség 2017. szeptember 29-ére meghirdetett nagyszabású sportnap célkitűzéseit, és sokszínű sporttevékenységgel, legalább két órán át sportoltak egyszerre a diákok.

tovább»A mozgás örömét és a sport fontosságát hirdette az Európai Diáksport Napja, melynek céljaihoz csatlakozva mozdult meg egyszerre Martfű általános iskolájának alsó és felső tagozata is, a Magyar Diáksport Szövetség erre kijelölt napján, szeptember 29-én. Az egész Európára kiterjedő kampány a Martfűi József Attila Általános Iskolában közel tizenötféle sportolási lehetőséggel várta a tanulókat.

tovább»A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatában, Fehér Csanád személyében, martfűi tehetség is rúgja a labdát. A 2016/2017-es év kiemelkedő eredménnyel zárult a felcsúti akadémia 15 éves utánpótlás növendékeinek életében. A csapat, 28 forduló után, az NB1-ben megnyerte a korosztályos bajnokságot. A Cordial Cup nemzetközi tornán pedig az FC Bayern Münchent is sikerült legyőzniük.

tovább»A martfűi labdarúgó sport hét és fél évtizeddel ezelőtti megalapítására, városunk sportéletét meghatározó focitörténelmére emlékeztek együtt 2017. szeptember 9-én Martfű egykori és mai labdarúgói valamint szurkolótáboruk. A 75. születésnap előtt tisztelegve a Martfűi Labdarúgó Sportegyesület segítők, támogatók közreműködésével egész napos sportprogrammal készült, három mérkőzésre is invitálva a közönséget. A találkozó mérkőzésein egykori sportlegendák is szurkoltak, legfőképp a martfűi öregfiúk csapatának, akik az ünnep alkalmából nem kisebb ellenféllel, mint a Fradi öregfiúk csapatával játszottak.

tovább»Martfűn zajlott az I. OMV Nemzetközi Női U20 Vízilabda Torna augusztus 23-25-ig. A rangos sporteseményen a Martfű Termál SPA uszodájában a világ legjobb női vízilabdázói: Ausztrália, Horvátország és Magyarország csapatai mérték össze tudásukat.

tovább»10 órától: Utánpótlás torna U-7, U-9, U-11, U-13

14 órától: Martfű Öregfiúk - Ferencváros Öregfiúk labdarúgó mérkőzés

16 órától: Martfű LSE - Zagyvarékas Megyei II. osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés

A belépés díjtalan! Büfé!

tovább»A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub ismét nyílt karate szemináriumot tartott Martfűn 2017. augusztus 2-6. között. A tábor szervezői szeretettel várták a tanulni és tenni vágyókat a Shinkyokushin Harcművész Szövetségből és egyéb klubokból.

tovább»A Martfűi Városi Sportegyesület PROTÚR csapata szerdán hajnalban útnak indult a Szlovákia Ringre, hogy megmérettessük magunkat hazánkon kívül is a 24 órás kerékpározásban.

tovább»A hétvégén, újabb helyszínen, Balassagyarmaton várt megmérettetés a triatlonos társadalomra. Szombaton ranglista versenyen próbáltak minél jobb helyezést elérni az utánpótlás, felnőtt és szenior versenyzőink. Bérczi Blanka a felnőtt hölgyek között, míg Hornyák Döme az Ifi fiúk között lett bronzérmes. Tóth Zalán negyedik, Pápai Balázs és Sándor Dénes ötödik helyezése is bizakodásra ad okot.

tovább»Második alkalommal jöttek össze városunk futballtörténetének legendás alakjai a Martfűi Öregfiúk Találkozóján, 2017. június 24-én szombaton, a martfűi sporttelepen. A találkozás örömén, sportkarrierjük emlékeinek felelevenítésén túl megemlékezésre, közös focizásra és egy jó ebédre is invitálták a szervezők hajdani kiváló labdarúgóinkat.

tovább»A Martfűi Úszó- és Triatlon Klub három versenyzője is dobogóra állhatott a Triatlon Sprint Országos Bajnokságon, amely egyben ranglista verseny is volt, Baján. Tóth Zalán a gyermek korcsoportban, míg Gáspár Barnabás az újoncok között lett harmadik. Botka Anikó az ifi korcsoportban szerzett ezüstérmet, mely egyben Országos Bajnokság is volt a sprint távon.

tovább»A nyári vadász íjászszezon egyik legrangosabb versenyén vett részt a Deák Miklós Íjász Szakosztály. A 2017. június 17-én, szombaton Visegrádon megrendezett IV. Járási Gábor versenyen Kocsi István a dobogó legfelső fokára állhatott.

tovább»Június 5-én Szolnokon rendezték meg az első alkalommal kiírt Pünkösd Kupa utánpótlás labdarúgó tornát. Martfűt a legifjabbak, azaz az U7-es és U9-es korosztály képviselte. A két korosztályban összesen 12 csapat küzdött egymással . A legkisebbek között (óvodások és első osztályosok) csapatunk kiemelkedett a mezőnyből, és veretlenül megnyerte a tornát.

tovább»A bajnokság májusi fordulóiban felnőtt csapatunk tovább folytatta remek szereplését, és minden meccsét megnyerve lett a megyei harmadosztály bajnoka. Az utolsó előtti fordulóban a már bajnok martfűi gárda 5-1-re verte Tiszajenő második helyen álló csapatát a rangadón. Martfű csapata 25 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel (tavasszal minden mérkőzését megnyerve), 113 lőtt és 22 kapott góllal, 76 pontot szerezve lett bajnok. A góllövőlistán Márkus Zsolt 40 góljával (Gólkirály) az első helyen végzett, Varga Zoltán 8., Fajka Buda 9.

tovább»Május 21-én befejeződtek a megyében 3 csoportban zajló U-14-es bajnokság küzdelmei. A Martfűi fiatalok a közép csoportban szerepeltek és szerezték meg a 2. helyet,  Szanda focisuli mögött és Kunszentmárton csapata előtt. Rupa Csaba 13 góljával második helyen végzett a góllövőlistán.

tovább»Martfű elsöprő sikert aratott Tiszaörs csapata ellen a május 14-én, szombaton megrendezett hazai meccsen, melyet 10-0 eredménnyel zártak. A viharos időjárás miatt a 65. percben a meccset a bírók lefújták, de miután az idő ismét megengedte, a játék folytatódott.

tovább»A bajnokság tavaszi fordulóiban felnőtt csapatunk továbbra is magabiztosan szerepel, minden mérkőzését megnyerve vezeti a megyei harmadosztály tabelláját. A mérkőzések eredményei 1-0-s győzelemtől 14-0-s kiütésig széles skálán mozognak, a lényeg, hogy fiatal játékosaink felvették a felnőtt bajnokság ritmusát és folyamatos jó teljesítménnyel tolják  a csapat szekerét a másodosztály felé.

tovább»Idén is részt vettünk a Tour de Tisza-tó hagyományos kerékpáros körversenyen, 2017. május 6-án. A klub hat versenyzője teljesítette a 65 km-es távot.

tovább»Ezt a címet is adhatnánk az elmúlt két hétnek a Triatlon Klub életében, hisz négy helyszínen, három különféle sportágban kellett helytállni a versenyzőinknek.  Kezdtük a sort a Szegeden megrendezett Aquatlon Régiós Versennyel, ahol a Sport XXI. Program keretében mérték össze tudásukat úszás és futásban a keleti megyék versenyzői. Mindenki kijutott az országos döntőre, melyet Debrecenben rendeznek majd májusban.

tovább»