Önkormányzati hírek

Igazi „játékvárrá” alakult át a bölcsődéseknek készült, ötvenkét esztendőn át óvodaként működő épület a Május 1. úton, ahová novemberben már be is költözik a város bölcsődéje. Az óvoda bölcsődévé alakítása miatt szükségessé vált a Munkácsy úti tagóvoda bővítése is.

tovább»Október 23-án, kedden 16:30 órakor a felújított Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületének és parkjának átadó ünnepségére várjuk szeretettel vendégeinket az intézmény aulájában, mely eseményt az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett Városi Ünnepi Megemlékezés követ 17 órakor a színházteremben.

tovább»Családias hangulatú ünnepség keretében találkoztak Martfűn a tizennyolc település, köztük városunk részvételével működő Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása szociális ellátások biztosítására létrehozott intézményeinek munkatársai október 5-én, a Művelődési Központban. A Kistérség Napja rendezvényen a társulás által alapított Pro Caritate díjat és elismerő oklevelet is átvehettek a kistérség szociális és gyermekjóléti intézményeinek áldozatkész szociális és karitatív tevékenységet végző munkatársai.

tovább»Központi Statisztikai Hivatal Martfű településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit.

tovább»Az önkormányzati ciklusprogram eddigi négy évéről adott számot a képviselő-testület a legutóbbi, szeptember végi ülésén. Az öt évre szóló gazdasági program egyik legfontosabb tényezője a munkahelyteremtés, ami részben sikerült. Ahhoz képest, hogy milyen elszívó erővel rendelkeznek a környező nagyobb települések, a munkahelyek száma a sörgyár bezárásával sem csökkent, inkább emelkedés tapasztalható.

tovább»Önkormányzati intézmények, iskolák, pártok, egyházak és civil szervezetek képviselői rótták le tiszteletüket az Aradi vértanúk mártírhalálának 169. évfordulóján a Szent István téren. Az október 5-i városi megemlékezésen résztvevők, a történelmi eseményeket idéző gondolatok mellett, koszorúzással adóztak a 12 magyar tábornok és egy ezredes emléke előtt, akiket az 1848-49-es szabadságharc leverése után, az abban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek.

tovább» Képzési- és Állásbörze Információs Fórumra várja a munkáltatókat és az álláskeresőket 2018. október 11.-én csütörtökön 9-től 14 óráig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztálya.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»Településünkön negyedik alkalommal rendezzük meg a Mobilitási Hét keretein belül az Autómentes Napot 2018. szeptember 21-én, pénteken. A fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos éves kampányt, a Mobilitási Hetet az Európai Bizottság Mobilitás és Közlekedési Főigazgatóságának támogatásával szervezik meg Európában, minden év szeptember 16. és 22. között. A kampány célja, hogy arra ösztönözze az európai helyi hatóságokat, hogy vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket, középpontba helyezve a környezetünk védelmét és a fenntartható városi közlekedést.

tovább»Ekkor jár le az önkormányzat és a szolgáltató közötti kegyeleti közszolgáltatási szerződés, amelynek közös megegyezéssel való megszüntetését és a szerződés elszámolását a kft. kezdeményezte.

tovább»90. születésnapja alkalmából Szöllősi Istvánhoz látogattunk el 2018. augusztus 17-én, tisztelettel köszöntve őt Szolnoki úti otthonában, családja körében.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (5435 Martfű, Szent István tér 1.) pályázatot hirdet a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár intézményvezetői (magasabb vezető) álláshelyének betöltésére.

tovább»A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 1 kilométeren újította meg a 4627. jelű Öcsöd - Martfű összekötő utat. A Martfűn megtartott augusztus 8-ai ünnepélyes átadón, aváros határától a vasúti átjáróig tartó útszakasz beruházási részleteitVántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. 

tovább»Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül, a következő légi kémiai védekezést augusztus 14-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2018. augusztus 15-16.

tovább»A Martfű Város Önkormányzat Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ munkatársat keres család- és gyermekjóléti szolgáltatásába, családsegítő munkakörbe.

Az alkalmazás feltétele: a 15/1998. (IV.30.) NM rendelet 2. számú melléklete szerinti felsőfokú szociális alapvégzettség (szociális munkás, szociálpedagógus, szociálpolitikus, szociális szervező), mentálhigiénés szakember.

tovább»Augusztus elején korszerűsítést végez városunkban az E.ON. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. Martfűn a következő helyeken és időpontokban várható áramszünet:

tovább»Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül, a következő légi kémiai védekezést augusztus 2-án, a napnyugtát megelőző 1,5 órára tervezik a szakemberek. Tartaléknapok: augusztus 3-4. földi kémiai védekezést augusztus 3-án a napnyugta utáni időszakban végzik el. Tartaléknapok: augusztus 4-5.

tovább»Az önkéntesség erősítését, a pályázati rendszer segítését, a tűzoltó állomány képzését és a tűzoltóság technikai hátterének további fejlesztését tartja kiemelt feladatainak a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság.

Martfű a tiszaföldvári tűzoltó parancsnokság elsődleges műveleti körzetébe tartozik. Városunk önkormányzata, a köztestület tagjaként, 2014 novemberétől vesz részt ismét a földvári tűzoltó parancsnokság munkájában, anyagilag támogatva és részben meg is határozva a szomszédos településen működő tűzoltóság tevékenységét.

tovább»René van Hell, Hollandia budapesti nagykövete és Elzo Molenberg nagykövet helyettes járt Martfűn 2018. július 17-én. A látogatás célja a magyar - holland gazdasági kapcsolatok erősítése, amelynek eredményeként újabb holland cégek, vállalkozások települhetnek városunkba. Ehhez a nagykövet szerint is minden lehetőség adott Martfűn.

tovább»A Művelődési Központ körülötti parkban sétányok kialakításáról, a streetball pálya felújításáról és az intézmény mögötti szervizút újjáépítéséről, bővítéséről döntött a képviselő-testület a 2018. június 28-i ülésén.

tovább» – Tájékoztató a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 Szolnok járás foglalkoztatási paktum „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című projekt 2018. június 5-i Paktum- és Irányító Csoport üléseiről

A Szolnoki Járás foglalkoztatási paktum 2018. június 5-én, dr. Papp Antal, Martfű Város polgármestere vezetésével megtartotta idei első Paktum- illetve Irányító Csoport ülését.

tovább»Befejezéséhez közeledik a Rákóczi út felújítása. Az Öcsöd - Martfű összekötő út városunk belterületén lévő 0,98 km szakasza a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kapott új burkolatot.

tovább»Az első, július 9-től július 29-ig tartó, háromhetes turnus már betelt, a következő, július 30-tól augusztus 19-ig, majd az augusztus 20-tól 31-ig tartó, kéthetes, utolsó munkaszakaszra még fogad jelentkezőket az önkormányzat, a város köztereinek gondozására.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. június 28-án, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»A Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. városüzemeltetési feladatait júliustól a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ látja el. A lakás- és helyiséggazdálkodással összefüggő feladatokat, a kft. végelszámolását követően, a Polgármesteri Hivatal tevékenységébe integrálta a képviselő-testület a május 30-i ülésén.

tovább»