Önkormányzati hírek

„Martfű Városért” kitüntető díjak és „Martfű Város Díszpolgára” kitüntető cím átadására is sor kerül a 2017. augusztus 20-i Városi Ünnepi Megemlékezésen. Városunk érdekében végzett kiemelkedő közösségi tevékenysége elismeréseként Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Zentay Márton részére „Martfű Város Díszpolgára” elismerő oklevelet adományoz. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde közössége és Fazekas Jánosné „Martfű Városért” díj önkormányzati elismerésben részesül.

tovább»Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig terveik szerint teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában. A kialakult helyzet kezelésére, a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében lakossági aláírásgyűjtés szervezését kezdeményezi Martfű Város Önkormányzata, városi civil
szervezetek és önkéntesek közreműködésével.

tovább»Európai uniós pályázati forrásból és az önkormányzat jelentős anyagi támogatásával kevesebb, mint egy év alatt látványosan, több ponton megújul a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Asztalos Árpádné igazgatónő szerint a felújításokkal 2017-ben új korszak veszi kezdetét, amivel végre sok év vágya teljesülhet városunkban. 

tovább»2017. július 11. napjától Martfű város területén változott a zöld- és a szelektív hulladékok gyűjtésének ütemezése – tájékoztatott szórólapokon az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. A szelektív hulladékok begyűjtését csütörtök helyett kedden, a zöldhulladékok begyűjtését pedig kedd helyett csütörtöki napokon végzi a szolgáltató.

tovább»Július 31-től elkezdődik a Szolnok - Martfű kerékpárút garanciális felújítása. A kivitelező cég két héten keresztül időszakosan, szakaszos lezárás mellett végzi a padkarendezési és aszfaltozási munkákat. Ebben az időszakban a munkavégzés miatt lezárt szakaszokon nem lehet közlekedni – tájékoztatott az önkormányzat Városfejlesztési Irodájának munkatársa.

tovább»Elkezdődött a Gesztenye sor felújítása. Ez a fontos közlekedési útvonal is térburkolatot kap, mint korábban a Május 1. út, de itt nincs lehetőség az út szélesítésére. A felújítás során 34 új parkoló kialakítására is sor kerül. A régi aknákra új víznyelők kerülnek, és új útszegély épül.

tovább»Az önkormányzat által biztosított, komplex egészségügyi alapellátás teljes mértékben lefedi Martfű egészségügyi igényét, állapítja meg a város egészségügyi ellátásáról készült tájékoztató. A képviselő-testület 2017. június 29-i ülésén elfogadott beszámoló, az alapellátás részterületeinek működése mellett, a Martfűn élők egészségi állapotába is betekintést enged.

tovább»Az elmúlt év végén új telefonszámokat kapott a Szolnoki Járási Hivatal több szervezeti egysége, köztük a Kormányablak Főosztály Kormányablak Osztály 2. szervezeti egységhez tartozó martfűi okmányiroda is. A járási hivatal a Martfűi Polgármesteri Hivatal épületében működő szervezeti egységeinek közvetlen telefonos elérhetőségei – okmányirodai osztály: 56/795-794, 56/795-826, 56/795-827, hatósági osztály: 56/795-792, gyámügyi osztály: 56/795-793.

tovább»Pályázatot írt ki a nemrég megépült műfüves futballpálya bérleti jogviszony keretében történő, sportcélú üzemeltetésére Martfű Város Önkormányzata. A nyertes pályázónak a bérlet idejére vállalnia kell a műfüves futballpálya biztonságos, balesetmentes üzemeltetéséhez szükséges állagának megóvását, teljes karbantartását, felújítását.

tovább»Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában. A városunkat és az önkormányzatot is jelentősen érintő döntésről José Matthijsse, a társaság vezérigazgatója személyesen tájékoztatta az önkormányzatot 2017. július 6-án délután, miután a sörgyártás ez évi kifuttatását és jövő évi megszüntetését a martfűi gyár dolgozóinak is bejelentették.

tovább»Közterületen való elhelyezésre nyolc fitness eszközt adott használatba, kültéri sportpark kialakítására Martfű Város Önkormányzata számára a FitMed System Kft. Az összesen mintegy hárommillió forint értékű eszközök elhelyezésére a központi játszótér melletti közterületen kerül sor. A sportpark helyszínének előkészítését valamint a sporteszközök telepítését az önkormányzat vállalta, az ehhez szükséges munkálatokat az önkormányzati Nonprofit Kft. végzi.

tovább»Lakossági fórumot tart Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. július 5-én, szerdán 17 órakor, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban, amelyre tisztelettel meghívja az érdeklődőket. A lakossági fórumon előzetes tájékoztatás hangzik el Martfű településképi arculati kézikönyvének elkészítéséről és a településképi rendelet megalkotásáról. A véleménynyilvánítással az itt élők részesei lehetnek környezetük alakításának, védelmének, egy élhetőbb települési környezet érdekében.

tovább»A nyári szabadságolások miatt változik a felnőtt háziorvosok rendelési ideje.

tovább»Martfű Város Önkormányzata szeretettel vár mindenkit a Művelődési Központba 2017. június 30-án, pénteken a köztisztviselők napja és a Semmelweis-nap alkalmából rendezett Városi Ünnepi Megemlékezésre. A 16 órakor kezdődő ünnepségen köszöntőt mond Hegedűsné Blaskó Anikó, Martfű Város aljegyzője majd dr. Papp Antal polgármester Martfű Város Közszolgálatáért” díjat ad át Szabó Csabánénak és Szögedi Lászlónénak.

tovább»A részletes helyszínrajzok alapján a Simon Ferenc út Május 1 út - Ifjúság út közötti szakasza, a korábbi útszélességben, csaknem teljes hosszában aszfaltborítást kap, a Május 1 úthoz közeledve vált az útburkolat hasonló térkő borításra, mint a Május 1 úton, vagy a későbbiekben a Gesztenye soron. Az Ifjúság út felé haladva az út bal oldalán 27 parkolót, a Május 1 út közelében pedig további öt parkolót alakítanak ki, térkő borítással.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 29-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»A Simon Ferenc út felújítási munkálatainak első szakaszaként e fontos közlekedési útvonal az Ifjúság út - Május 1 út közötti szakaszát újítják fel, és új parkolók is épülnek. Az útfelújítás június 19-én kezdődött, és várhatóan egy-másfél hónapot vesz igénybe. Ebben az időszakban gyakoriak lesznek az útlezárások, a forgalomkorlátozások. A parkolást is máshol kell megoldaniuk az ott élőknek.

tovább»Idén is meghirdette „Nyári diákmunka” munkaerő-piaci programját a Nemzetgazdasági Minisztérium, a 2017. július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakra, három hetes foglalkoztatással. A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb két hónap időtartamra, maximum napi 6 órában foglalkoztathatnak a szünidőben diákokat szakképzettséget nem igénylő munkakörben, bruttó 95.625/fő/hó munkabérrel.

tovább»Az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott támogatási keretösszegre, a civil szervezeteknek nyújtható támogatásról szóló önkormányzati rendelet alapján, ez évben is pályázatot hirdetett a képviselő-testület. A civil és egyéb nonprofit szervezetek 2017. évi támogatásáról az április végi ülésükön döntöttek a képviselők.

tovább»Megváltoztatta önkormányzati bizottságai személyi összetételét Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2017. április 27-i ülésén. Bővült a Pénzügyi, Ügyrendi és Városfejlesztési Bizottság tagjainak száma, egy bizottsági tagtól pedig elköszönt a képviselő-testület. Az Egészségügyi, Foglalkoztatási és Szociális Bizottság tagjainak sorában szintén változás történt.

tovább»Pedagógusnap alkalmából 2017. június 2-án ünnepélyes megemlékezésen köszöntötték Martfű elöljárói városunk pedagógusait, óvodapedagógusait, tanítóit, tanárait, tiszteletüket díjak, elismerések átadásával is kifejezve e hivatás élenjáró martfűi képviselőinek.

tovább»Kényelmes, korszerű székekre cserélik a Művelődési Központ színház- és mozi termének székeit, és a közel négyszáz négyzetméteres terem padlója is új borítást kap. A beruházásról a május 25-i ülésén döntött a képviselő-testület.

tovább»A működési területéhez tartozó önkormányzatokhoz hasonlóan, Martfűn is beszámolt 2016. évi tevékenységéről a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság. A beszámolót a 2017. május 25-i ülésén fogadta el a képviselő-testület. A szolnoki és a tiszaföldvári tűzoltóság is kiemelkedően végzi szakmai munkáját, az utóbbi tevékenységét azonban pénzügyi visszaélés árnyékolja be.

tovább»Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében 22x42 méteres műfüves pálya épült Martfűn, a pálya körül LED világítással. A beruházás 200 főt befogadó mobil lelátóval és fedett kispadokkal is kiegészül.

tovább»Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2016/17. tanév nyári szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés június 16-tól augusztus 15-ig tart. Az ebédet az általános iskola ebédlőjében, helyben fogyaszthatják el a gyerekek. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

tovább»