Önkormányzati hírek

Tájékoztatást adott ki a lakossági és közületi hulladékszállítás 2019. évi időpontjairól az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft

tovább»A temetkezési szolgáltatás méltóságának megőrzése és a temető egységes környezetének megtartása érdekében módosította a temetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendeletét a képviselő-testület a 2018. november 29-i ülésén.

tovább»Telekkialakításokra készül az önkormányzat Martfűn. Több helyszín szóba jöhet, de az igényektől függ elsősorban az új családi és emeletes házak helyének kijelölése.

tovább»Számítások szerint több mint öt évvel ezelőtti, ki nem fizetett hulladékszállítási számlák ellenértékét igyekszik behajtani egy követeléskezelő cég a Tiszazug településein, köztük Martfűn. A társaság a Remondis Kft. jogutódja, a Kun Hulladék Kft. megbízásából küldött fizetési felszólítása Martfűn is szinte minden harmadik háztartásba megérkezett.

tovább»A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja, és az e körbe nem tartozó gyermekeken kívül további gyermekek, így különösen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére ingyenesen biztosíthatja.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. november 29-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»Az új bölcsőde épület és a negyvenhat fős igény azt bizonyítja, hogy élnek ebben a városban fiatalok. Martfű vezetése ennek a beruházásnak a véghezvitelével is azon dolgozott, hogy legyen jövője a városnak – hangzott el a Játékvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsőde épületének november 15-ei ünnepélyes átadásán. Boldog István, térségünk országgyűlési képviselője köszöntőjében arra is emlékeztetett, hogy ezzel a beruházással, a gyermekek ellátási feltételei mellett, a bölcsőde dolgozóinak munkakörülményei is jelentősen javultak.

tovább»A TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosító számú pályázat keretén belül 2018. november 8-án rendeztük meg a projekt első hálózatosodási konferenciáját. A rendezvény fő célkitűzése, hogy a vállalkozásokat, civilszervezeteket együttműködésre ösztönözze a projekt sikeres végrehajtása érdekében.

tovább»– Tudásommal igyekszem az eddigi közös munkát erősíteni, azt a folyamatos a törekvést, hogy jó együttműködés alakuljon ki Martfű város és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal illetve annak egyes hatósági szervei között – hangsúlyozta a dr. Berkó Attila a martfűi önkormányzati képviselő-testület október végi ülésén. A nemrégen kinevezett kormányhivatalt vezető kormánymegbízott a testület meghívására látogatott Martfűre.

tovább»Két évvel hosszabbodik meg a fúrt kutak bejelentésének határideje – tájékoztatott dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. A mostani szabályozás szerint december 31-én lejáró határidő módosítását a kormány is támogatja. Az új határidő 2020. december 31., azaz további két év áll a tulajdonosok rendelkezésére, hogy a helyzetet rendezzék.

tovább»– Martfű az egyike annak a három megyei településnek, ahol az utóbbi három évben egyre nő a születésszám – hangsúlyozta örömmel a szülőket köszöntve a város polgármestere a november 10-ei babafa ültetésen, melyen kivételesen sok, 40 kisgyermek fáját ültették el szüleik a Művelődési Központot körülvevő parkban.

tovább»Az igazi „játékvárrá” alakult, új martfűi bölcsőde nyilvános bemutatására várja az érdeklődőket a Játékvár Óvoda és Bölcsőde 2018. november 7-én, szerdánGyülekező 10 órakor, a bölcsőde Május 1 úti bejáratánál. Az intézmény látogatás tervezett időtartama maximum egy óra, a program 11 órakor véget ér.

tovább»A martfűi köztemetők üzemeltetésére vonatkozó kegyeleti közszolgáltatási szerződés, a Pietas Kft. és a martfűi önkormányzat közötti közös megegyezés alapján, 2018. október 30-án megszűnt. A martfűi köztemetők üzemeltetését 2018. október 31-től a temető tulajdonosa, Martfű Város Önkormányzata vállalta.

tovább»Az idei év első hálózatosodási konferenciáját rendezik meg 2018. november 8-án a „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” (TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002) pályázat keretén belül, vállalkozásokat, civilszervezeteket együttműködésre ösztönözve a projekt célkitűzéseinek elérése érdekében.

tovább»Egy év megfeszített munkát követően véget ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár fennállásának eddigi legnagyobb felújítása, a kulturális intézmény teljes homlokzati, lábazati és tető hőszigetelése, nyílászáró cseréje és a körülötte lévő zöldterület rekonstrukciója.

tovább»2018. október 16-án, kedden látogattunk el a Martfűi József Attila Általános Iskola délelőtti iskolagyűlésére, ahol dr. Papp Antal polgármester úrral értékeltük az Európai Mobilitási Hét keretei közt megrendezett Autómentes napon nyújtott teljesítményeket, a feladatok végrehajtását, és átadtuk a gyerekeknek a különböző díjakat.

tovább»Igazi „játékvárrá” alakult át a bölcsődéseknek készült, ötvenkét esztendőn át óvodaként működő épület a Május 1. úton, ahová novemberben már be is költözik a város bölcsődéje. Az óvoda bölcsődévé alakítása miatt szükségessé vált a Munkácsy úti tagóvoda bővítése is.

tovább»Október 23-án, kedden 16:30 órakor a felújított Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületének és parkjának átadó ünnepségére várjuk szeretettel vendégeinket az intézmény aulájában, mely eseményt az 1956-os forradalom és szabadságharc alkalmából rendezett Városi Ünnepi Megemlékezés követ 17 órakor a színházteremben.

tovább»Családias hangulatú ünnepség keretében találkoztak Martfűn a tizennyolc település, köztük városunk részvételével működő Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása szociális ellátások biztosítására létrehozott intézményeinek munkatársai október 5-én, a Művelődési Központban. A Kistérség Napja rendezvényen a társulás által alapított Pro Caritate díjat és elismerő oklevelet is átvehettek a kistérség szociális és gyermekjóléti intézményeinek áldozatkész szociális és karitatív tevékenységet végző munkatársai.

tovább»Központi Statisztikai Hivatal Martfű településen 2018. október 12. és december 06. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit.

tovább»Az önkormányzati ciklusprogram eddigi négy évéről adott számot a képviselő-testület a legutóbbi, szeptember végi ülésén. Az öt évre szóló gazdasági program egyik legfontosabb tényezője a munkahelyteremtés, ami részben sikerült. Ahhoz képest, hogy milyen elszívó erővel rendelkeznek a környező nagyobb települések, a munkahelyek száma a sörgyár bezárásával sem csökkent, inkább emelkedés tapasztalható.

tovább»Önkormányzati intézmények, iskolák, pártok, egyházak és civil szervezetek képviselői rótták le tiszteletüket az Aradi vértanúk mártírhalálának 169. évfordulóján a Szent István téren. Az október 5-i városi megemlékezésen résztvevők, a történelmi eseményeket idéző gondolatok mellett, koszorúzással adóztak a 12 magyar tábornok és egy ezredes emléke előtt, akiket az 1848-49-es szabadságharc leverése után, az abban játszott szerepük miatt Aradon kivégeztek.

tovább» Képzési- és Állásbörze Információs Fórumra várja a munkáltatókat és az álláskeresőket 2018. október 11.-én csütörtökön 9-től 14 óráig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztálya.

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. szeptember 27-én, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»Településünkön negyedik alkalommal rendezzük meg a Mobilitási Hét keretein belül az Autómentes Napot 2018. szeptember 21-én, pénteken. A fenntartható városi közlekedéssel kapcsolatos éves kampányt, a Mobilitási Hetet az Európai Bizottság Mobilitás és Közlekedési Főigazgatóságának támogatásával szervezik meg Európában, minden év szeptember 16. és 22. között. A kampány célja, hogy arra ösztönözze az európai helyi hatóságokat, hogy vezessék be és támogassák a fenntartható közlekedési intézkedéseket, középpontba helyezve a környezetünk védelmét és a fenntartható városi közlekedést.

tovább»