Önkormányzati hírek

A kivitelezőknek ideiglenesen valahol tárolniuk kell az építkezések, útfelújítások során felmart beton- és aszfalt törmeléket. A városban párhuzamosan zajló, uniós és hazai támogatású pályázatokból szinte egyszerre megvalósuló beruházások során keletkező, nagy mennyiségű építési törmelék elhelyezésére a Kövér-majorban található területét jelölte ki az önkormányzat.

tovább»Időnként vontatottan, de haladnak a város pályázati forrásból megvalósuló útépítései. A beruházások során a csatornahálózat tisztítása, használhatóvá tétele is kiemelt figyelmet kap. Sokszor nem várt akadályba ütköznek a kivitelezők, aknákba, beton-, vas- és eternitcsövekbe, csatornákba, kábelekbe, amelyek nem szerepelnek térképen, nincs róluk információ, hogy hova vezetnek és mire valók.

tovább»2017. szeptember 27-én sorkerült a harmadik paktumszervezeti ülésre, ahol a Szolnoki Járási Foglalkoztatási Paktum Foglalkoztatási Stratégiájának, Foglalkoztatási Akciótervének, az Irányító Csoport éves munkatervének, három projektterv (Munkáltatók érzékenyítése a megváltozott munkaképességű és a hátrányos helyzetű munkavállalók fogadására, A térségben működő munkáltatók fejlesztése, Az üzleti szolgáltatások fejlesztése a foglalkoztatási szint növelése érdekében) valamint a paktum Irányító Csoport és a Foglalkoztatási Fórum működési szabályzatának elfogadására került sor.

tovább»LED-es közvilágítási rendszert építtetett ki az önkormányzat a Zsófia halom közútjain. A meglévő oszlopokra 22 lámpatestet szereltettek fel. Miután a kész beruházás hálózati bekötését is elvégezte a szolgáltató, a közúti közvilágítás már működik, a zártkerteket használók és az ott élők nem kis örömére.

tovább»Az idősek világnapja, október 1. alkalmából Martfű Város Önkormányzata évről-évre nagy szeretettel és tisztelettel köszönti városunk 90 évnél idősebb lakóit. Dr. Papp Antal polgármester és Gonda Istvánné alpolgármester ez évben is otthonaikban látogatta meg e szép kort megért 32 martfűi polgárt, akiknek a száma az elmúlt két évtizedben soha nem volt ilyen magas.

tovább»A bontási munkálatokat követő hosszas várakozás után, végre elkezdődött a térkövezés és folytatódik a szegélykövek lerakása a Gesztenye soron. A Simon Ferenc út a Május 1 út és a buszpályaudvar közötti szakaszán is ismét dolgoznak a munkagépek és a kivitelezők. 

tovább»Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. szeptember 28-án, csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, soros testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

tovább»Járdát épít a Móricz Zsigmond út elején és a kis Szolnoki úton a Martfűi Városfejlesztési Nonprofit Kft. A beruházást június elején kezdték, és várhatóan még ezen az őszön be is fejezik az önkormányzati cég munkatársai.

tovább»A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal és Martfű Város Önkormányzata alkotta konzorcium megtartotta a „Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” alakuló ülését. A térség munkaerő-piaci helyzetének javítását célzó program megvalósítására vonatkozó együttműködési megállapodás aláírására 2017. szeptember 6-án, a Martfűi Polgármesteri Hivatalban került sor.

tovább»A Mandula és a Rákóczi utakon zajló kerékpárút felújításánál több probléma is felmerült. A Petőfi útig tartó kerékpárútszakaszon törtkavicsra kellett cserélni a térkövezés alatti homok kiegyenlítő réteget. A kerékpárút a Kossuth úton túli része pedig magasabb lett a tervezettnél, ezért itt az elkészült szegélykövezést és a már lerakott térkövet is felszedette az önkormányzat – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

tovább»Jó munkát végzett a kivitelező cég a felújításra szorult külterületi kerékpárút javítása során – erősítette meg dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere. A szeptembertől már új állapotában használható Rákóczifalva és Martfű közötti 7 km-es útszakasz garanciális munkálatai augusztus elején kezdődtek, és a megállapodás szerint egy hónap alatt be is fejeződtek.

tovább»Már térkövezik, és két nap alatt be is fejezik a Szolnoki úti kerékpárút a körforgalomtól a Szent István tér felé vezető útig tartó szakaszának felújítását – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. Rövid időn belül elhárul a veszélyhelyzet, ami a zebrán való gyalogos és kerékpáros átkelést követően a jelenlegi közlekedést nehezíti. Addig is türelemre és nagy odafigyelésre kérjük az arra járókat.

tovább»Hosszú idő után, végre elkezdődött a Simon Ferenc út aszfaltozása a Május 1 és az Ifjúság út közötti szakaszon. A munkálatok két sávban zajlanak, lehetőség szerint a járdákat is javítva. Az aszfaltozást egy-két nap alatt befejezi a kivitelező. Ezután az útburkolati jelek felfestése következik, majd, az autómosó épületétől, folytatódik a térkövezés.

tovább»Martfű belterületén ismeretlenek 2017. augusztus 29-ére virradóra több munkagépet lefújtak festékszóróval, a kipufogókba homokot szórtak, egy közelben álló autóbuszt és személygépkocsit valamint egy ház falát és a járdát is összefirkálták – adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. augusztus 30-án délelőtt.

tovább»Ön is lássa el kézjegyével az aláírásgyűjtő ívet Martfű gazdasági stabilitásának fenntartásáért! Az aláírásgyűjtés tovább folytatódik, a gyűjtőívek a Művelődési Központ és a Városháza portáján, helyi civilszervezeteknél és az önkormányzati képviselőknél is elérhetőek. Munkahelyi és baráti közösségek jelentkezését is várják, személyesen felkeresve mindenkit az aláíró ívekkel.

tovább»Augusztus 20. több szempontból is ünnep nekünk, magyaroknak, éljünk bárhol is a világban. Ezen a napon Szent István államalapító királyunkra emlékezünk, a keresztény magyar állam megalakulását ünnepeljük, és az új kenyeret, az aratás végeztével, nemzetiszín szalaggal átkötött kenyérrel kifejezve, hogy a haza és az élet összekapcsolódik.

tovább»Obszcén rajzok, feliratok falakon, terelőtáblákon, munkagépeken és egy közelben álló buszon. Ez a kép fogadta a Rákóczi úti kerékpárút felújítását végző vállalkozás munkatársait 2017. augusztus 29-én, kedd reggel. Az öncélú rongálás során sóderrel töltötték fel egyes munkagépek kipufogócsöveit, és a térköveket is megbolygatták az elkövetők, akiket a rendőrség nagy erőkkel keres.

tovább»Kérdőíves felméréssel fordul a munkaadókhoz a Szolnoki járás foglalkoztatási adottságairól és problémáiról valamint az aktuális munkaerő-piaci és képzési igényekről Martfű Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal. A munkaadók tapasztalatai és javaslatai különösen fontosak a gazdasági és munkaerő-piaci beavatkozások megalapozása szempontjából.

tovább»A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületenergetikai felújításának megvalósításához további előirányzat biztosításáról döntött a képviselő-testület a 2017. augusztus 17.-i ülésén.

tovább»„Martfű Városért” kitüntető díjak és „Martfű Város Díszpolgára” kitüntető cím átadására is sor kerül a 2017. augusztus 20-i Városi Ünnepi Megemlékezésen. Városunk érdekében végzett kiemelkedő közösségi tevékenysége elismeréseként Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Zentay Márton részére „Martfű Város Díszpolgára” elismerő oklevelet adományoz. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde közössége és Fazekas Jánosné „Martfű Városért” díj önkormányzati elismerésben részesül.

tovább»Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig terveik szerint teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában. A kialakult helyzet kezelésére, a város gazdasági stabilitásának fenntartása érdekében lakossági aláírásgyűjtés szervezését kezdeményezi Martfű Város Önkormányzata, városi civil
szervezetek és önkéntesek közreműködésével.

tovább»Európai uniós pályázati forrásból és az önkormányzat jelentős anyagi támogatásával kevesebb, mint egy év alatt látványosan, több ponton megújul a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Asztalos Árpádné igazgatónő szerint a felújításokkal 2017-ben új korszak veszi kezdetét, amivel végre sok év vágya teljesülhet városunkban. 

tovább»2017. július 11. napjától Martfű város területén változott a zöld- és a szelektív hulladékok gyűjtésének ütemezése – tájékoztatott szórólapokon az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. A szelektív hulladékok begyűjtését csütörtök helyett kedden, a zöldhulladékok begyűjtését pedig kedd helyett csütörtöki napokon végzi a szolgáltató.

tovább»Július 31-től elkezdődik a Szolnok - Martfű kerékpárút garanciális felújítása. A kivitelező cég két héten keresztül időszakosan, szakaszos lezárás mellett végzi a padkarendezési és aszfaltozási munkákat. Ebben az időszakban a munkavégzés miatt lezárt szakaszokon nem lehet közlekedni – tájékoztatott az önkormányzat Városfejlesztési Irodájának munkatársa.

tovább»Elkezdődött a Gesztenye sor felújítása. Ez a fontos közlekedési útvonal is térburkolatot kap, mint korábban a Május 1. út, de itt nincs lehetőség az út szélesítésére. A felújítás során 34 új parkoló kialakítására is sor kerül. A régi aknákra új víznyelők kerülnek, és új útszegély épül.

tovább»