Közélet

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. egyéni választási körzet országgyűlési képviselője szerint körzetünk talán az aranykorát éli a legutóbbi nyolc esztendőben. Erről is hallhattunk azon a lakossági fórumon, amelyet Boldog István országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos tartott Martfűn, 2018. március 9-én. A rendezvény meghívott vendége dr. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum szóvivője volt.

tovább»Március utolsó hétvégéjén Martfűre, a Sportcsarnok előtti térre vár mindenkit az Alföldi Kolbásztöltő Fesztivál. A hazai tavaszi fesztiválok egyik kedvelt martfűi rendezvénye az idén nyolcadik alkalommal hirdeti meg a néphagyományokat éltető kolbász- és hurkatöltő versenyét.

tovább»Ünnepi megemlékezésre várja az önkormányzat Martfű lakóit 2018. március 15-én (csütörtökön). Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc alkalmából a Református Templomban Ünnepi Istentisztelettel, a Művelődési Központban városi megemlékezéssel és az általános iskolások műsorával, majd díszmenettel, koszorúzással és Ünnepi Kórushangversennyel tisztelgünk a nevezetes történelmi események hősei előtt. 

tovább»Nőnapi találkozóra várta a térség sorstárs közösségeit és a nyugdíjas baráti klubok tagjait a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2018. március 2-án, a Művelődési Központban. A jó hangulatú tavaszi programra közel kétszázan érkeztek.

tovább»Március 1-jétől a Hetényi kórház fogadja a térség belgyógyászati betegeit. A tizennégy település 35 ezer lakóját, köztük a martfűi ellátottakat is érintő változást február 28-án közös sajtótájékoztatón jelentették be a MÁV Kórház és Rendelőintézet valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház - Rendelőintézet vezetői.

tovább»A Magyar Madártani Egyesület felhívásához, melyben telelő erdei fülesbaglyok országos lakossági felmérését hirdette meg, a két éve működő martfűi Fotoszintézis Természetvédelmi Egyesület is csatlakozott ez év januárjában.

tovább»Betört egy autókereskedésbe, ellopott egy autót, majd menekülni próbált egy martfűi férfi. A rendőrök elfogták.

tovább»Lezajlott a Város- és Faluvédők, Szépítők Szövetsége - 27 éve rendszeresen kiírt - pályázatának martfűi fordulója. Mint tagegyesület - a Martfűi Városszépítő Egyesület - évek óta meghirdeti és lebonyolítja a házi döntőt.

tovább»Az új évet köszöntő rendezvényre várta a baráti nyugdíjas klubok tagjait a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület közössége 2018. január 26-án, pénteken délután. A szívélyes meghívásnak eleget téve, megtelt a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szépen felújított pódiumterme a Martfű és a környező települések szép korú közösségeinek képviselőivel.

tovább»Egy rakomány nélküli nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze a 442-es főúton 2018. január 29-én az esti órákban. „21:11-kor érkezett a jelzés, hogy Tiszaföldvár elkerülő útján, a 442-es főút Mezőhék felé vezető kereszteződésénél egy személygépkocsi és egy kamion ütközött. Mindkét jármű az árokba hajtott, egy ember a személygépkocsiba beszorult.

tovább»Jobb nem belegondolni, milyen tragédia történhetett volna azon a napon, mikor Szolnokon még október 16-án a sofőr rosszulléte miatt pár percre irányítás nélkül maradt egy busz, melyen a pániknak okot adó helyzetben egy martfűi utasnak, Csató Mihálynak köszönhetően nem történt nagyobb baj. Azonnali bátor beavatkozásával végül senkinek nem esett baja az ijedtségen kívül, és információi szerint, a sofőr is felépül.

tovább»A Martfűi József Attila Általános Iskola alsósai is megajándékozták műsorukkal az idősek klubja közösségét december 14-én. A karácsony üzenete a szeretet, a törődés és az önzetlenség, hangsúlyozta Komáromi Kitti, a Szolgáltató Központ martfűi telephelyének vezetője, karácsonyi jókívánságait is szeretettel nyújtva át az ellátottaknak. 

tovább»A 2017-es esztendőt búcsúztatva, az év közben rögzített videóinkból készítettünk egy visszatekintő kisfilmet a városunkban történt eseményekről, ünnepekről és mindenről, ami meghatározta Martfű és az itt élők mindennapjait.

tovább»Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

Dr. Papp Antal, Martfű polgármestere

tovább»Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2018-ban is!

tovább»Álljunk most meg, pihenjünk meg, csendesedjünk el és engedjük be a szívünkbe és gondolatainkba Karácsony igazi örömét, az Úr Jézus Krisztust és gyermekeink boldog karácsonyi köszöntését, műsorát, imádságát! – bíztatta a Mindenki Karácsonya rendezvény résztvevőit Kupai-Szabó Tímea református lelkész.

tovább»Karácsonyhoz közeledve évet zártak, együtt ünnepeltek Martfű civil közösségei. A Jóreménység Klub vezetője Máté Gizella december első napjára hívta klubtársait, hogy terített asztal mellett, megszokott baráti környezetükben éljék át együtt a közelgő ünnepek örömét.

tovább»Változik a helyi reumatológiai szakrendelés rendje és a rendelést végző orvos személye is 2018 januárjától. A továbbiakban dr. Czifra Mariann reumatológus főorvos látja el a betegeket – tájékoztatott Sagátné Fülöp Anikó fizikoterápiás szakasszisztenst, aki a MÁV kórház alvállalkozójaként végzi Martfűn a fizikoterápiás járó beteg ellátást.

tovább»Kicsiket és nagyokat, minden martfűit szeretettel várunk a Mindenki Karácsonya rendezvényre, 2017. december 16-án, szombaton délután a Szent István térre, szeretetvendégséggel, ünnepi köszöntőkkel, betlehemes játékkal, Wolf Kati ünnepi műsorával és tűzijátékkal. Ünnepeljünk együtt a város karácsonyfájánál!

tovább»Az életet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amiktől eláll a lélegzetünk! Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét Molnár Aranka tagintézmény-vezető a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjainak szalagavatóján.

tovább»Az izgalommal teli készülődés és várakozás nem volt hiábavaló, hiszen a Mikulás Martfű minden ovis és bölcsis csoportjába ellátogatott, kedvességével, ajándékaival örömet okozva a gyerekeknek. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde Munkácsy úti, Május 1. úti és Kossuth úti óvodájában, valamint a bölcsődésekkel töltött délutánokon a jóságos hó-apó most is elmondta, mennyire szeret Martfűre jönni, ahol mindig sok szép verssel és kedves műsorokkal fogadják a gyerekek. 

tovább»„Jót tenni a legjobb dolog a világon” – vallják az önzetlen segítőkkel működő Szeretetszolgálat tagjai, akik tavaly karácsonyra óriási mennyiségű, másfél tonna élelmet gyűjtöttek és osztottak ki a rászorulóknak. Ez azonban csak töredéke annak a szerteágazó segítségnek, amit az önkormányzat által biztosított épületben a Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportja nyújt a hozzájuk fordulóknak, már négy esztendeje.

tovább»Hóeséssel és puttonyában szaloncukorral, vasárnap (december 3-án) Martfűre is megérkezett a Mikulás. Első útja a művelődési központba vezetett, ahol az idén még a tavalyinál is több kisgyermek várta nagy izgalommal. A bátrabbak énekeltek, szavaltak is neki, közös fotók készültek vele, ő pedig örömmel látogatta végig a gyerekekkel a Mikulásváró Családi Délután programjait.

tovább»Vasárnap, december 3-án várja a legkisebbeket a Mikulás a művelődési központba, ahol a ,,Hahó Manó és a  Mikulás” című mesejáték mellett játékok, szórakoztató  programok,  finom falatok (palacsinta, fánk, sütemény) és meglepetések is lesznek.

tovább»Martfűn kiváló nyugdíjas közösségek működnek, baráti kapcsolatot ápolva egymással és a környező települések korosztálybeli közösségeivel. Évente többször találkoznak hangulatos rendezvényeiken, tovább mélyítve együttműködésüket. Ez volt a célja annak a Térségi Nyugdíjas Találkozónak is, amelyre a Kossuth úti Nyugdíjasklub várta vendégeit 2017. november 24-én, pénteken délután.

tovább»