Közélet

Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket, hogy az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, a karácsonyi ünnepek után kihelyezésre kerülő fenyőfákat, szervezett külön gyűjtőjárattal gyűjti össze városunkban. A fenyőfák gyűjtése 2019. január 17.-én, csütörtökön történik. Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy a fákat díszítés nélkül helyezzék ki, jól megközelíthető helyre, lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.

tovább»Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2019-ben is!

tovább»Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

tovább»Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalaink látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

tovább»„Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. S az igazi öröm csak akkor és úgy születhetik szívünkben, ha másokat, embertársainkat is örvendeni látjuk” – dr. Papp Antal nyitotta e gondolattal karácsonyi köszöntőjét Martfű hagyományos, meghitt ünnepén, a Mindenki Karácsonyán. – „Boldog, békés és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok mindenkinek. Kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön legfőbb vágya, mindenki találja meg a boldogulását és mindenki boldog legyen legalább ilyenkor, karácsonykor. Kívánom, hogy kevesebb vita és baj legyen és jobban és szebben fejlődjünk mindannyian. Kívánom ezt városunknak is, hogy jövőre is legalább ennyit tudjunk előre haladni, fejlődni” – szólt az ünneplőkhöz Martfű polgármestere.

tovább»Az összefogás és a gondoskodás szép példájaként Martfűn Karácsonykor azokra a családokra is kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat, amelyek szerényebb anyagi lehetőségeik mellett is több gyermeket nevelnek. December 19-én, a Városházán, a Nagycsaládosok Karácsonya rendezvényen az idei évben is sok család, gyermek számára került sejtelmes ajándékcsomag a város jelképes karácsonyfája alá.

tovább»Közel 250 martfűit énekeltettek meg a Martfű Média munkatársai a városról készült klipben, mely az itt élők összetartozását, Martfű iránti szeretetét fejezi ki versben, dalban, képben. A vidám zenés összeállítást készítői a város lakóinak szánták, karácsonyi meglepetés ajándékként. Fogadják tőlünk szeretettel! Boldog Karácsonyt Martfű!

tovább»Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate díjban részesült dr. Szolga Ferenc fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantológus, a martfűi Egészségház fogorvosa.

tovább»Álljunk meg ezen a szent ünnepen egy pillanatra, hogy meggyőződhessünk róla, tudunk-e tiszta szívből szeretni, tudunk-e örülni egymásnak! És ha igen, akkor más dolgunk nem lehet ezen a világon; küzdeni a legnemesebbért, egymásért. Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte karácsonyi ünnepségükön az idősek klubja gondozottjait a Szolgáltató Központ martfűi telephelyének vezetője, december 11-én.

tovább»Kiülő építménnyel gazdagodott az önkormányzat Kossuth úti Civilháza. A kerti kiülőt Csató Mihály, a Kossuth Úti Nyugdíjasklub tagja ajánlotta fel a közösségnek, miután eladták martfűi házukat.

tovább»Sok-sok mézeskalács, lekváros linzer, darálós keksz, hókifli és csokis sütemény dicséri a Kossuth Úti Nyugdíjasklub szorgos kezű asszonyait. A Mindenki Karácsonya városi rendezvényen kóstolhatjuk majd a civilszervezet finom, házias süteményeit, de jut belőle a homoki Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium gyermekei, diákjai számára is.

tovább»Évek óta szép sikerrel vesznek részt a martfűi iskolások a Városvédők Szövetsége által minden évben kiírt Ifjúság az épített és természeti környezet védelméért című pályázaton.

tovább»A Martfűi József Attila Általános Iskola 2. A osztályosai szavaltak, énekeltek Martfű közel hetven tagot számláló városi nyugdíjas egyesületének meghitt karácsonyi ünnepségén. A kisiskolások ünnepi műsora évről évre kedves színfoltja az összetartó közösség évzáró rendezvényének, ahol a szeretet ünnepéről a klubtagok is szívesen megemlékeznek versekkel, szívhez szóló gondolatokkal.

tovább»Advent első vasárnapján, Martfűn a Mikulás érkezése nyitotta a decemberi ünnepkör programjait. A Művelődési Központ megújult épülete karácsonyi öltözékben, a Mikulás pedig hatalmas puttonnyal és kedves szavakkal várta a családi délután vendégeit.

tovább»Nyár elején több fórumon beszámoltunk arról, hogy az AKE jóvoltából egyhetes Természetvédelmi tábort szerveztünk közép- és általános iskolás tanulóknak. Ebben minden nap – meghívott külső szakemberek által – más-más olyan témával foglalkoztak a résztvevők (ivó- és szennyvíz, fák, Tisza, halak, madarak, szemét és hulladék), amelyek léte-, állapota nagyban befolyásolja a természet egészét. Tovább gondolva: a globális felmelegedést, azaz a Földünk sorsát.

tovább»A „Legszebb konyhakertek Martfű 2018” díjak és oklevelek átadására hívta az idei programban résztvevő kertészkedőket a Martfűi Városszépítő Egyesület 2018. október 24-ére, a Művelődési Központba.

tovább»A Kárpát-medencei Magyarság Művelődési Kör tagjaival őszi kirándulásunkon, palócföldön, felvidéken jártunk. Utunk első állomása Hollókő, az UNESCO Világörökség listáján szereplő falu. Híres a palóc népviselet, amely szinte mindent elárul viselőjéről: családi- vagy vagyoni állapotát, életkorát, milyen ünnepi alkalomra készült.

tovább»Mozgalmas, tartalmas és igazán hosszú volt az idei nonstop vetélkedő, sokszínű és újszerű feladatokkal. A csapatok lelkesen és felkészülten játszottak, jól teljesítettek a tudást, az ügyességet és az előadói képességet is igénylő, 12 órás játékidejével rendhagyónak számító vetélkedő során.

tovább»Az idei évben második alkalommal szervezte meg hagyományos Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóját a martfűi Kossuth Úti Nyugdíjasklub, november 23-án, a Művelődési Központban.

tovább»Nem mindennapi cirkuszi mutatványok nevettették a nagyérdeműt az idei ovibálon.  Teltházas vendégsereg egész estés szórakoztatásáról gondoskodtak újra a martfűi óvodák és bölcsőde dolgozói, maguk köré gyűjtve a lelkes szülőket, akikkel együtt nem csak a táncos bemutatókon remekeltek, de minden más báli feladatban is odaadóan segédkeztek. A vendégek a belépőjegyükkel, vásárlásaikkal, a támogató cégek, intézmények, magánszemélyek pedig a felajánlásaikkal járultak hozzá a bál sikeréhez. A többit felsorolni is nehéz, annyi helyről érkezett segítség a közös ügyért, a gyermekekért. 

tovább»Martfű is csatlakozott az október 27-én és 28-án országszerte megrendezett rajzfilmünnephez. Az idén sosem látott számban ünnepelték az intézmények – mozik, művelődési házak, könyvtárak – közösen a rajzfilmeket.

tovább»Helytörténeti barangolás a Kövér család nyomában címmel újabb érdekes téma feltárására szervezett kirándulást a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény. A martfűiek számára meghirdetett buszos és kerékpáros túra résztvevői október 17-én a mezőhéki Kövér-kápolnát látogatták meg.

tovább»Több százan emlékeztek együtt Martfűn október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján. A városi ünnepi programon az általános iskola nyolcadikos tanulói emlékműsora idézte a forradalmi eseményeket. Martfű lakói, önkormányzati és oktatási intézményei, egyházai és civil szervezetei képviselői fáklyás felvonulással és koszorúzással is lerótták tiszteletüket a forradalom eszméi és hősei előtt.

tovább»A Martfűi Jóreménység Klub Egyesület azért küzd, hogy minél több embert meggyőzzön, törődjön egészségével, vegyen részt a szűrővizsgálatokon. Ezzel a céllal szervezte meg az egyesület és a Rákbetegek Országos Szervezete az idei évben is a már hagyományos Europa Donna napot, a mellrák elleni sétát és kerékpározást Martfűn, 2018. október 12-én, pénteken.

tovább»