Közélet

A Star Wars – Az Utolsó Jedik c. film vetítéseire már megvásárolhatóak a jegyek a Martfű Mozi jegypénztárában.

tovább»„Az emlő és a prosztata daganatos megbetegedések kiemelkedő helyet foglalnak el a súlyos betegségek között, ezért össze kell fognunk, nőknek és férfiaknak.” – hívta fel a figyelmet az október 13-i Europa Donna napon a Martfűi Jóreménység Klub vezetője.  

tovább»Az ősz gyönyörű, ám általában szomorkás évszak – az elmúlást sejteti. Szomorú nap van, nemzeti gyásznapunk – nyitotta emlékező gondolatait Rágyanszky István október 6-án, az aradi vértanúk napja tiszteletére rendezett városi ünnepségen. A reformáció 500. évfordulója alkalmából ezen a napon, az Ünnepi Istentisztelet keretében a Martfűi Református Egyházközségbe érkezett a Tiszántúli Református Egyházkerület Vándorbibliája.

tovább»A Városszépítő Egyesület évek óta használta – az adományként kapott – Zöldsátrát. Az eltelt idő során sajnos olyan mértékben elhasználódott (a ponyva és a tartószerkezet is), hogy javíttatni sem lehetett. Ezért egy új sátor beszerzése vált időszerűvé.

tovább»Október 8-án, vasárnap 17 órakor irodalmi fogásokkal várunk mindenkit a Művelődési Központ emeleti galériájára. Holló János és Holló Eszter koncertje után a Rongyszőnyeg Zenekar lép színpadunkra, majd átveszi a főszerepet az ínycsiklandó Jókai bableves, az Anyám tyúkja és a kunsági népi ételek, melyeket mindenki kedvére megkóstolhat.

tovább»Amikor 1967. június 17-én sikeres szakmunkás vizsgát tettünk, nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan telik el 50 év. A mi régi iskolánkat Cipőipari Tanintézménynek hívták, a gyakorlati oktatás a Tisza Cipőgyárhoz, az elméleti oktatás a Könnyűipari Minisztériumhoz tartozott. Az intézmény országos beiskolázási központ volt, évente kb. száz cipőgyártó- és cipőfelsőrész-készítő szakmunkást bocsátott ki a szakmába.

tovább»Az Aradi Vértanúk Napja és a reformáció 500. évfordulója alkalmából 2017. október 6-án, pénteken délután 16.30 órakor városi ünnepségre hívja tisztelettel az itt élőket Martfű Város Önkormányzata és a Martfűi Református Egyházközség.

tovább»Szeptember 29-ét, Mihály-napját, régen vásárnapként tartották számon, és várták is izgalommal minden évben. Volt, aki vásárolni, volt, aki eladni ment ilyentájt a nagyobb városokba, ahová a vásártér zsivaja a mulatós sokadalmat is odacsalogatta. Erről a régi, szép népszokásról hallhattak az óvodások a Martfűn is hagyományos őszi ünnepen, melyre rendszerint a Május 1. úti óvoda várja vendégeit minden szeptember végén, Mihály neve napja táján. 

tovább»„Nagyon szépen kérlek titeket/ Szeressétek az öregeket.” Ezzel a versidézettel üdvözölte az idei martfűi idősek világnapi ünnepség résztvevőit a házigazda Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület vezetője. A közelgő idősek világnapja alkalmából, hagyományosan újra az egyesület látta vendégül a helyi és a környező települések nyugdíjas közösségeinek képviselőit, szeptember 15-én pénteken délután Martfűn, a Művelődési Központban.

tovább»90. születésnapja alkalmából Török Jánosné Erzsike nénit köszönthettük 2017. szeptember 7-én, aki örömmel fogadott bennünket szeretetteljes családi környezetében, a róla gondoskodó Erzsike lánya Arany János úti otthonában.

tovább»2017 nyarán, hagyományainkhoz híven keddenként kézműves foglalkozásokra, csütörtökönként mese- és filmvetítésre várták a gyerekeket a Művelődési Központba az intézmény dolgozói.

tovább»A mozgássérültek és más fogyatékkal élők világnapja alkalmából sorstárs közösségek és a baráti klubok képviselőit is örömmel várta ünnepi rendezvényére a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2017. szeptember 1-jén, a Művelődési Központban.

tovább»Az idén 20. alkalommal rendeztük meg Martfűn az egyéni Országos Rejtvényfejtő Versenyt augusztus 12-én a Martfűi Ünnepi Napok nyitó rendezvényeként.

tovább»A Kárpát-medencei Magyarság Művelődési Kör idén nyáron megvalósított programjának fő motívuma a magyar történelem egyik kiemelkedő főúri családja birtokainak, kastélyainak megtekintése volt.

tovább»Vadásztrófeák, vadászati kiállítás, vadételek, főzőverseny, lövészet, íjászat, vadászelismerések, vadászkutya bemutató, koncertek és sok más szórakoztató program várta az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok-megyei Vadásznapon Martfűn, 2017. augusztus 19-én szombaton, a Szent István téren.

tovább»Alig akadt műfaj, mely nem szerepelt a martfűi fesztivál zenei kínálatában, és szinte olyan nap sem volt, melyen ne telt volna meg szórakozni vágyókkal az „ÖrökZöld” hamisítatlan, gyönyörű fesztiválhelyszíne.

tovább»Változatos zenei programokat, felszabadult hangulatot és ünnepi pillanatokat is ígér Martfű idei fesztiválja – hangsúlyozta a rendezvényeket sorolva Asztalos Árpádné igazgatónő, hozzátéve, a VI. ÖrökZöld Tisza Fesztivál ebben az évben is a Martfűi Ünnepi Napokba beágyazva várja vendégeit, a Martfű Termál Spa és Martfű Város Önkormányzata együttműködésében.

tovább»Vadásztrófeák, vadászati kiállítás, kedvező árú vadételek, főzőverseny, lézeres és légpuska lövészet, íjászat, vadászkutya bemutató, Cimbali Band koncert és sok más szórakoztató program várja az érdeklődőket a Jász-Nagykun-Szolnok-megyei Vadásznapon Martfűn, 2017. augusztus 19-én szombaton, a Szent István téren.

tovább»Életének 51. évében, augusztus elsején váratlan hirtelenséggel elhunyt a Martfűn is nagy köztiszteletben álló dr. Karmazin György,  a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnöke. Shihan dr. Karmazin György a hazai és nemzetközi kyokushin karate világának meghatározó egyénisége, vezetője, edzője és egykori eredményes versenyzője volt, aki városunkban 1991-től tíz éven át vezette a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klubot.

tovább»Alig hihettem, hogy itthon vagyok végre,
S átjárja lelkem a gyerekkori béke.
Köszönöm a sorsnak, hogy ide születtem,
S öreg iskolámból ennyire vihettem.”

Jáki Ferenc: Gyökerek

tovább»Augusztus 6-án Szocijármű Kiállítás és Nosztalgia Találkozó várja vendégeit Szolnokra, a Tiszaligetben. Az izgalmasnak ígérkező félnapos rendezvényen a látnivalók között Martfű és az egykori Tisza Cipő is bemutatkozik az 1960-80-as évek hangulatát idéző emlékeivel. 

tovább»Szeretettel ajánljuk honlapunk látogatóinak figyelmébe Martfűről készült, szép nyári felvételeinket.

tovább»Városunk köztisztviselőit, a szociális és egészségügyi területen dolgozókat, a városüzemeltető technikai munkatársakat és a közétkeztetésben dolgozókat köszöntötték Martfű önkormányzati vezetői a 2017. június 30-án, pénteken megtartott Város Ünnepi Megemlékezésen. Martfű lakói nevében is megköszönve kimagasló színvonalú szakmai munkájukat, „Martfű város közszolgálatáért” díjat vehetett át dr. Papp Antal polgármestertől Szabó Csabáné, a Pénzügyi és Adóügyi Iroda munkatársa, valamint Szögedi Lászlóné háziorvosi szakápoló. Az ünnepi műsort a Grácia Hegedűtrió előadása is színesítette. 

tovább»A ’60-as, ’80-as évek, ma már kultikus  kétkerekűit, négykerekűit  láthatták az érdeklődők a művelődési központ előtt, 2017. június 24-én. A környező települések gyűjtői szívesen beszéltek hobbijukról. Örömmel fogadtuk a családtagokat, feleségeket, gyerekeket is, velük együtt volt teljes ez a délután.

tovább»A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése idén immáron 88. alkalommal szervezte meg az Ünnepi Könyvhetet, melyhez minden évben csatlakozik könyvtárunk is változatos programokkal felnőttek, gyermekek számára egyaránt.

tovább»