Ismét szép alkotások születtek a rajzpályázatra

Lezajlott a Város- és Faluvédők, Szépítők Szövetsége - 27 éve rendszeresen kiírt - pályázatának martfűi fordulója. Mint tagegyesület - a Martfűi Városszépítő Egyesület - évek óta meghirdeti és lebonyolítja a házi döntőt.Az Ifjúság az épített és természeti örökségek védelméért pályázatra városunk egy-egy épületéről, közterületéről; valamint a környezetünket magába foglaló természetről vártunk alkotásokat. Lehetett történeteket, bemutatókat írni, fotózni, makettet készíteni és rajzolni, festeni. A martfűi gyerekek az utóbbiakat választották. 94 pályamunkát adtak be értékelésre.

A zsűri elnöke Gyurcsek Ferenc szobrászművész volt, tagjai Stonawskiné Klára amatőr képzőművész - festő, Asztalosné Enikő igazgató (Művelődési Központ) és Nagyné Jutka az egyesületből voltak.

Az idei évben rajz kategóriában kellett értékelni. Az igazságosság érdekében minden évfolyamban külön-külön lettek díjazva a gyerekek. A díjakat az egyesület 1%-os felajánlásból és 2017 őszén a Liget Műhely pályázatán elnyert könyvekből adta. Számos különdíjra is érkezett felajánlás.

Az alábbi gyerekek kaptak könyvjutalmakat: I. helyezés: Tichy Luca (2.o.), Árvai Viola (3.o.), Pató Luca (4.o.), Ádám Vivien (5.o.) Krakkai Kinga (6.o.) II. helyezés: Tóth Hedvig Janka (2.o.), Hreskó Tamás Ferenc (3.o.), Schmidt Hajnalka (4.o.), Nagy Réka (5.o.), Igricz Dorina (6.o.) III. helyezés: Farkas Réka (2. o.), Kocsis Liliána (3.o.), Bakondi Bence (4.o.), Révi Dorina (5.o.), Vörös Máté (6.o.).

Különdíjak adományozói: Önkormányzat: Kiss Viola Virág (3.o.). Horváth Endréné Andrea: Molnár Ede (2.o.), Trencsényi Bence (2.o.). Szekeres Mónika Gizella: Szabó Vivien (6.o.). Művelődési Központ: Révi Dorina (5.o.), Szakali Lantos Lóránt (2.o.). Városi Könyvtár: Urbán Blanka (2.o.). Martfűi Városszépítő Egyesület: Gál Vivien Noémi (6.o.).

Ezek az alkotások felkerülnek az országos döntőbe. Bár helyezést nem értek el, de szintén részt vesznek az országos megmérettetésen: Antal Kornél (5.o.) és Polgár Dóra (6.o.) rajzai.

Az országos döntőre egy későbbi időpontban kerül sor, helye a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvara lesz. A döntőn díjazott gyerekeket az iskolán keresztül értesítjük, és a felutazásukról a szülőkkel egyeztetünk.

A jutalmazottaknak gratulálunk! Nekik és a többieknek is szól: ősszel ismét kiírjuk a pályázatot, tehát lehet előre készülni! S, hogy jövőre is legyen miből könyveket venni a gyerekeknek, aki teheti, támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával az egyesületünket! Adószámunk: 18139077-1-16.

A Városszépítő Egyesület nevében:

Vinczéné Balogh Magdolna elnök

Tovább a képekhez>>>