Együtt sokkal könnyebben megy

Az új évet köszöntő rendezvényre várta a baráti nyugdíjas klubok tagjait a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület közössége 2018. január 26-án, pénteken délután. A szívélyes meghívásnak eleget téve, megtelt a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szépen felújított pódiumterme a Martfű és a környező települések szép korú közösségeinek képviselőivel.Öcsödről, Kunszentmártonról, Cibakházáról, Homokról, Tiszaföldvárról két klubból és Rákóczifalváról érkeztek vendégek. A helyi civilszervezetek, a Kossuth úti Nyugdíjasklub, a Martfűi Jóreménység Klub, a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete és a Mozgáskorlátozottak Baráti Köre is örömmel elfogadta a házigazda klub invitálását.

A meghívott vendégeket az est háziasszonyaként Gonda Istvánné Zsuzsa, Martfű alpolgármestere üdvözölte. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere és Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton város polgármestere is.

Városunk elöljárója tisztelettel köszöntötte a helyi nyugdíjas közösség rendezvényének résztvevőit. – Öröm önöket vendégül látni ebben a belülről már megújult, gyönyörű épületben, amelynek a külső felújítása is folyamatban van. A munka gyümölcse beérett, sokan használják, jönnek el, nézik meg az épületet, ami azt jelzi, hogy méltó módon, megfelelően dolgoztunk, jó munkát végeztünk! – hangsúlyozta dr. Papp Antal.

– Nagyon örülünk, hogy elfogadtátok a meghívásunkat, eljöttetek, hogy együtt ünnepeljünk, együtt köszöntsük a 2018-as évet – vette át a szót Kun Lajosné Évike, a vezetésével működő Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület nevében is szeretettel köszöntve a megjelenteket.

Gonda Istvánné újévköszöntő verssel kedveskedett a jelenlévőknek, megkezdve ezzel az ajándékműsorok sorát, amellyel a vendég közösségek készültek erre az alkalomra. Versek, dalok, táncok követték egymást a színpadon, szívből, szeretettel, megalapozva a vidám délután és este új év köszöntő hangulatát, jókedvét.

Ahogyan a rendezvény háziasszonya fogalmazott: – Már nem olyan könnyen változtatunk, már nem olyan könnyen alkalmazkodunk, de mégis ha összetartunk, ha összefogunk, akkor biztos, hogy könnyebb lesz. Ezt önök már megtapasztalták, egész életükben bizonyították és most is ezt teszik, saját maguk, társaik, de a fiatalabb korosztály számára is példát mutatva, hogy együtt sokkal könnyebben megy.

Herbály Jánosné Kalmár Irén

Tovább a képekhez ›››