Meghívó – Megemlékezés a Magyar kultúra napjáról

2018. január 19-én, pénteken 17 órakor várja ünnepi közönségét a művelődési központba a Magyar kultúra napja tiszteletére rendezett városi megemlékezés, melyen a „Martfű Város Kultúrájáért Díj”-ak átadása mellett, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus előadását is élvezhetik az ünneplők. Ünnepi köszöntőt mond Rágyanszky István önkormányzati képviselő. A Magyar kultúra napja alkalmából ingyenes filmvetítésen január 22-én, hétfőn 18 órakor  „FÁBRI 100” – A Pál utcai fiúk – Fábri Zoltán digitálisan restaurált filmklasszikusát tekinthetik meg az érdeklődők a Martfű Moziban.A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus repertoárján:

Kocsár Miklós - Nagy László: Ó havas erdő némasága

Tóth Péter: Magas hegyről foly le a víz (népdal alapján)

Verset mond: Molnár Nikolett Jászai Mari-díjas színművész

Kodály Zoltán: Táncnóta

Márki Sándor Szabolcs - Petői Sándor: Anyám tyúkja

Verset mond: Molnár Nikolett Jászai Mari-díjas színművész

Művészeti vezetők: Molnár Éva és Koháriné Izbéki Tímea

 

Az ünnepi programban fellép a Brill Vocal könnyűzenei énekegyüttes is, mely a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus tagjaiból alakult. Műsorukban:

Könnyű, mint az 1 x 1

Padlás: Örökre szépek    

Csini Baba: Élj vele boldogan 

Dés: Valahol Európában

A Magyar kultúra napja alkalmából ingyenes filmvetítésen január 22-én, hétfőn 18 órakor  „FÁBRI 100” – A Pál utcai fiúk – Fábri Zoltán digitálisan restaurált filmklasszikusát tekinthetik meg az érdeklődők a Martfű Moziban.

A Pál utcai fiúk a világ egyik legszebb gyerekregénye, legalább annyira szól felnőtteknek, mint a gyerekeknek. A Fábri Zoltán Centenárium alkalmából újra mozivásznon látható filmet a Magyar Nemzeti Filmarchívum digitális felújítási programjában restaurálták.

Ünnepi rendezvényeinkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Martfű Város Önkormányzata

 

kultura napja 2018