Vakáció ének-zenei táborral

Ötnapos ének-zenei tábor várta a gyerekeket 2017. július 3-7-ig Vincze Lilla énekművész, a Művelődési Központ és a Martfű Termál SPA szervezésében. Az újonnan elsajátított zenei ismereteikről pedig a népszerű előadó táborzáró, martfűi nyáresti koncertjén adtak számot a zenei kurzus résztvevői.Az ének-zenei órákba az általános iskolától egészen a középiskolás korosztályig bekapcsolódhattak a zene iránt érdeklődő fiatalok. A kurzusra Martfűről, a környező településekről és Budapestről is érkeztek, összesen tizenhatan.

A táborban kiváló zenepedagógus és aktív zeneművészek segítették a munkát. A hangulatos és kötetlen órák Vincze Lilla vezető énektanár és Pintérné Csabai Andrea zenetanár vezetésével zajlottak. A gyerekek jó társaságban, játékos formában ismerkedhettek a zene és az éneklés művészetével.

Az órák egyénileg és csoportban zajlottak, a hangszeren játszóknak lehetőségük volt egyéni foglalkozásokon és hangszerbemutatón is részt venni.

A táborozók délutánjait változatos szabadidős programok színesítették. A Művelődési Központ munkatársainak segítségével kreatív helytörténeti mesés foglalkozás, bőrözés, mézeskalács díszítés, templomlátogatás, strandolás és még sok színes program nyújtott igazi nyári kikapcsolódást számukra.

A tábor végére a tanulók új ismereteket és képességeket szereztek, és lehetőségük volt közönség előtt is bemutatkozni. Július 7-én, pénteken, a tábor zárónapján, a martfűi Református Templomban Vincze Lilla Nyáresti Koncertjén mutathatták meg, hogy mit tanultak a neves énekművésztől.

Vincze Lilla, kiváló zenésztársaival, ez alkalomból is színvonalas előadást hozott a martfűi közönségnek. Koncertjén lírai dalai és az ének-zenei tábor résztvevőinek előadásai is zenei élményekben gazdag kikapcsolódást nyújtottak.

– Sokkal szegényebb lenne az egyház zene nélkül, sokkal szegényebb lenne a világ világi zene nélkül, és sokkal szegényebb lett volna a mai délutánunk e nélkül a zenei előadás nélkül – hangsúlyozta a nyáresti koncert zárásaként Kupai-Szabó Kornél református lelkipásztor, arra kérve a zenei tábor résztvevőit, hogy bátran folytassák azt az utat, amit elkezdtek.

Vincze Lillával hamarosan ismét találkozhat a martfűi közönség: LILLA és a NAPOLEON BLD koncertjét augusztus 18-án este láthatjuk az ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál tószínpadán.

Tóth Szabina

Tovább a koncert képeihez >>>

Tovább a gyakorlás képeihez >>>