Költészet rímben, táncban, muzsikában…

Saját műveikből összeállított pódiumműsorral tisztelegtek a martfűi versírók a költészet napja, és a neves elődök előtt, 2017. április 11.-én. Az élet nagy kérdéseit tollhegyre tűzve osztották meg gondolataikat ez alkalommal is a Művelődési Központban.A meghívott előadók: Venczelné Polgár Anna, Bogdán Evelin, Dobrókáné Kun Irén és Rágyanszky István tolmácsolásában megelevenedett a sokféle, rímbe szedett érzés: az elvesztés és megtalálás, a bánat, az életigenlés, a természet megújulásának öröme.

Az Éjjeli fények, nappali árnyak című műsorban az általános iskola gyermekkórusa valamint a Martfű Városi Női Kar csodaszép kórusműveket szólaltatott meg. A Modern Táncműhely balettosai a mozdulat nyelvén meséltek a tavasztól, a szépről és rútról, a barátságról, amit az eső sem moshat el. A szerelem múlandóságáról énekelt Székácsné Tálas Gabriella. Gyönyörű hangját Papp Gergő kísérte gitáron.

Akik verseiket adták e szép délutánhoz: Budai Attila, Czető László, Császár Mariann, Fehér Andrea, Kengyel Éva, Kerékgyártó Emese, Kovács Gabriella, Mészáros Endre, Sulyok Imréné, Stonawski József, Széll Magdolna, özv. Szilágyi Józsefné, Urbán-Szabó Béla és Vas Béla.

K.É.

Tovább a képekhez>>>