Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

A jelentkezés lehetősége még nyitva áll az érdeklődők előtt a Fiatalok vállalkozóvá válását segítő programban (Vállalkozz Magyarország!” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása az Észak-Alföld régióban GINOP-5.2.2-14-2015-00027).  A program a 18-30 éves álláskereső fiatalokat (elsősorban a 18-25 éves korosztályt) szólítja meg és vállalkozóvá válásukat támogatja képzéssel, mentorálással, 2-3 millió Ft vissza nem térítendő támogatáshoz való hozzáférés elősegítésével az Észak-Alföld Régióban.A projektben 450 fiatal kap lehetőséget arra, hogy vállalkozói képzésben és készségfejlesztésben vegyen részt. A fiatalok a projekt keretében nyújtott képzési program teljesítésével alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel és irányítással kapcsolatos ismereteket kapnak, megismerik a vállalkozási formák típusait, megszerezhetik a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képzést eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, vállalkozásukat megalapító fiatalok a GINOP-5.2.3 pályázati felhívás keretében minimum 2 millió, maximum 3 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak induló vállalkozásuk költségeinek támogatására, 10% önrész mellett.

A projekt eredményeként várhatóan 270 új vállalkozás indul el az Észak-Alföld régióban.

 Az Észak-Alföld régióban a program megvalósítója a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. által vezetett konzorcium, melynek tagjai az Enterprise Hungary Nkft. és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület.

www.vallalkozzmagyarorszag.hu

Facebook: Vállalkozz Magyarország – Észak-Alföld