Hírek

Az idei évben kifuttatják, a jövő év januárjától pedig teljesen megszüntetik a sörgyártást a Heineken Hungária Zrt. Martfűi Sörgyárában. A városunkat és az önkormányzatot is jelentősen érintő döntésről José Matthijsse, a társaság vezérigazgatója személyesen tájékoztatta az önkormányzatot 2017. július 6-án délután, miután a sörgyártás ez évi kifuttatását és jövő évi megszüntetését a martfűi gyár dolgozóinak is bejelentették.

tovább»2017-07-07 10:48 | hozzászólások száma: 0

A Szentendrei Szabadtéri Múzeum idén ünnepli 50 éves születésnapját. Ebből az alkalomból nyitották meg Hé '67 című kiállításukat, mely a 60-70-es évek életmódját, mindennapjait mutatja be. Ha valaki odalátogat, büszkén mutathatja ismerőseinek a Martfűi Városi Könyvtár eredeti berendezését és a Tisza Cipő neontábla mellett a legjellemzőbb Tisza Cipő modelleket is.

tovább»2017-07-06 13:59 | hozzászólások száma: 0

Martfű-mese címmel közös napközis tábort hirdetett a Városi Könyvtár és a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 2017. június 19. és 23. között Székácsné Tálas Gabriella könyvtáros és Eiler Zita muzeológus vezetésével. Fontos feladatunknak tartjuk megismertetni a városunkban élő gyermekeket a település történetével, idei táborunkon a mese segítségével. Ezért öt délelőttön keresztül játékos várostörténeti foglalkozásra vártuk a gyermekeket. Célunk volt, hogy a foglalkozássorozat színes legyen, szórakoztató, kapjon szerepet a mozgás is az ismeretátadás és az alkotás mellett. 

tovább»2017-07-06 13:45 | hozzászólások száma: 0

A Martfűi Városi Sportegyesület PROTÚR csapata szerdán hajnalban útnak indult a Szlovákia Ringre, hogy megmérettessük magunkat hazánkon kívül is a 24 órás kerékpározásban.

tovább»2017-07-05 14:56 | hozzászólások száma: 0

A hétvégén, újabb helyszínen, Balassagyarmaton várt megmérettetés a triatlonos társadalomra. Szombaton ranglista versenyen próbáltak minél jobb helyezést elérni az utánpótlás, felnőtt és szenior versenyzőink. Bérczi Blanka a felnőtt hölgyek között, míg Hornyák Döme az Ifi fiúk között lett bronzérmes. Tóth Zalán negyedik, Pápai Balázs és Sándor Dénes ötödik helyezése is bizakodásra ad okot.

tovább»2017-07-05 12:01 | hozzászólások száma: 0

Idén második alkalommal rendezték meg a martfűi kezdeményezésű Magas Füves Part könnyűzenei művészeti fesztivált. A szervező Martfűi Ifjúsági Csoport egyesület munkájának köszönhetően az ez alkalommal kétnapossá avanzsáló fesztivál 10 zenekar koncertjével várta az érdeklődőket június utolsó előtti hétvégéjén, a martfűi Kikötő téren.

tovább»2017-07-04 12:28 | hozzászólások száma: 0

A Dalma Dance Club S.E. martfűi csoportjai idén nagyon szép eredményekkel zárták a tanévet. Összesen 5 különböző versenyen vettek részt  az év során. Az Országos Moderntánc verseny kupafordulóiról 6 arany 8 ezüst és 1 bronzérmet hoztak haza, valamint ebben az évben első alkalommal két minősítő versenynek is a Martfűi Művelődési Központ adott otthont, ahol a martfűi csoportok 5 arany minősítést zsebeltek be.

tovább»2017-07-04 10:37 | hozzászólások száma: 0

Közterületen való elhelyezésre nyolc fitness eszközt adott használatba, kültéri sportpark kialakítására Martfű Város Önkormányzata számára a FitMed System Kft. Az összesen mintegy hárommillió forint értékű eszközök elhelyezésére a központi játszótér melletti közterületen kerül sor. A sportpark helyszínének előkészítését valamint a sporteszközök telepítését az önkormányzat vállalta, az ehhez szükséges munkálatokat az önkormányzati Nonprofit Kft. végzi.

tovább»2017-07-03 16:45 | hozzászólások száma: 0

„Ezen az éjszakán, amikor 15. alkalommal nyílnak meg a múzeumok, hogy közös tudásunk és nemzeti örökségünk féltve őrzött kincseit közreadják, a főváros nagy intézményeitől a helyi gyűjteményekig – nagyjából 380 intézmény 2100 programjával hív találkozásra bennünket. A Múzeumok Éjszakája megmutatja, milyen gazdagok is vagyunk: mennyi szép és jó, érdekes és nagyszerű dolog vár arra, hogy felfedezzük, megismerjük, és valamiképp életünk részévé tegyük, mert valamikor része volt az életünknek.” (www.muzej.hu)

tovább»2017-07-03 15:14 | hozzászólások száma: 0

Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretében, a csípőszúnyogok elleni légi kémiai védekezést 2017. július 08-án szombaton a napnyugtát megelőző időszakra, a földi kémiai védekezést ugyanezen a napon, a napnyugta utáni időszakra tervezik a szakemberek. Tartalék napok mindkét védekezési forma esetén: július 09-10.

tovább»2017-07-03 15:09 | hozzászólások száma: 0