Kiváló hely a szabadidő eltöltésére

Városunkban a szabadidő hasznos eltöltése nem jelenthet gondot. Rendezvények sokaságával várja az érdeklődőket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár, egyben helyet biztosítanak a különféle kiscsoportoknak és civil szerveződéseknek.

A sportszerető martfűiek szívesen látogatják a színvonalas sporteseményeket.

Az idelátogatók többféle szálláslehetőséget találnak a Tiszához közeli Martfű Termál SPA-ban.

Gesztenyefa-sor
Gesztenyefa-sor

 

Szent István tér – Városközpont
Szent István tér – Városközpont

A laza sétára vágyók többnyire a városközpontot, a naponta új színekben pompázó parkot, a közeli Tisza-partot, vagy a gesztenyesort részesítik előnyben. Az úszni vágyók választhatják a gyógyfürdőt, vagy, alacsony tiszai vízállás mellett, a néhány kilométerre lévő szabadstrandokat.

Tiszaföldvár irányában a vezsenyi kompnál lévő homokos part csipkézettsége csodálatos látványt nyújt. Kajakosok, kenusok közkedvelt kikötőhelye ez a hely a 302,3 folyamkilométernél. A magas tiszai fák alatt kellemes a pihenés.

Rákócziújfalu irányában a sörgyár után található a másik kedvelt partszakasz. Aki ezt a részt választja, jórészt önellátásra kell hogy berendezkedjen. Itt ártéri rét található jellegzetes növényekkel. A szemben lévő alámosott partszakasz parti fecskék fészkelő helye.

A Tisza martfűi kanyarulata jó horgászvíznek számít. Több horgászegyesület közül választhatnak a horgászok. A horgásztanyák kiváló lehetőséget biztosítanak a közös halászlé készítéshez.