Fényprizmák a biztonságos gyalogos átkelésért

Burkolati fényprizmákat telepíttetett az önkormányzat a 442-es főút a Martfű vasútállomás és a Tisza Ipartelep melletti gyalogos-átkelőhelyéhez, az ehhez szükséges elektromos bekötési pontot is kialakítva. A kivitelező tájékoztatása alapján a fényprizma-sor várhatóan már a mai naptól segíti a közlekedést ezen a forgalmas átkelőhelyen.Az elmúlt év novemberében egy héten belül két gyalogos gázolás is történt ezen a helyen, súlyos sérülésekkel.

Martfű Város Önkormányzata kezdeményezésére, az utat kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, dr. Papp Antal polgármester és az önkormányzat Műszaki Irodájának munkatársai január végén személyes bejárással mérték fel a lehetséges forgalomtechnikai megoldásokat.

A bejáráson kiderült, hogy sárgán villogó gyalogos átkelőhely jelzőlámpa várhatóan a közeljövőben sem segíti majd itt a közlekedést. Az átkelőt újabb jelzőtáblák kihelyezése és a gyalogos-átkelőhelyre figyelmeztető jelzések az útburkolatra festése is biztonságosabbá tehetné, és sokat javítana a helyzeten, ha nagyobb teljesítményű izzók kerülnének a gyalogátkelőt megvilágító lámpákba. Burkolati fényprizmák elhelyezésére azonban csak önkormányzati megvalósításban látott lehetőséget ezen az útszakaszon a közút fenntartója.

Az elektromos bekötéssel együtt közel egymillió forintos beruházással az önkormányzat megtette ezt a fontos lépést, a gyalogos-átkelőhelyen közlekedők biztonsága érdekében.

Herbály Jánosné

2018-09-06 14:57