Ettől szebb a nyár Martfűn már hét éve – ÖrökZöld Feszt! Csak így tovább!

”Színes kultúra, ÖrökZöld élményekkel” – e mottó jegyében hívta szórakozni látogatóit Martfű ÖrökZöld Tisza Fesztiválja, mely a térség egyik népszerű nyári rendezvénysorozataként ez alkalommal is sokszínűségével, hangulatos helyszínével és sztárfellépőivel várta vendégeit a Termál SPA vízi színpada köré. A Martfűi Ünnepi Napok keretében hetedik alkalommal megrendezett, közel harminc programon, a szervezők örömére, ezen a nyáron több mint  tizenkétezer látogató vett részt, a  szórakozók között egyre több külföldi vendéggel. Koncertek, köztük az eddigi legnagyobb közönséget számláló Majka és Curtis koncert, gyermekprogramok, éjjeli bulik, vidámpark, vízi vetélkedők, bátorságpróba gyerekeknek, Horgászverseny, F. Nagy Géza Teniszemlékverseny, sok-sok nyereményjáték, fődíjként görögországi és balatoni utakkal. A zenei kínálatban rögtön kezdésként egy szívmelengető este martfűi zenészekkel a Rongyszőnyeg zenekar, Angyal József és a Vica Verze koncertjein. Örökzöld dallamokra is dúdolhatott, sőt énekelt is a martfűi közönség Szulák Andrea estjén, és a klasszikus nagyoperett, a Csárdáskirálynő előadása is megtöltötte a nézőteret. Éjjeli bulikoncertek, szintén neves zenekarokkal, kirakodóvásár, finom ételek és italok, a legszebb fényjáték István király ünnepén, a tűzijáték és számos fesztiválelem szórakoztatta a családokat, baráti társaságokat. 

Az Ünnepi Napok a városi események között az augusztus 20-ai megemlékezésre, díjátadókra, egyházi szertartásokra is várta az itt élőket. Vendégeink, Tuchów lengyel testvérvárosunk ifjúsági fúvószenekara is csodálatos koncertet hozott ajándékba. Festménykiállítás, ütőhangszeres koncert, rejtvényfejtő verseny, ezek is a város nyári programjait színesítették, mint ahogyan a Magasfüvespart Rockfesztivál népszerű zenekarai is.

A város polgármestere szerint minden eddiginél több látogatója volt az idei programoknak. Sikerült újra megvalósítani a célt, a látogatószám növelését, amit elsősorban a programok összeállításával értek el. – “Megkülönbözteti ezt a fesztivált a többi általános fesztiváltól, hogy itt nemcsak könnyűzene van jelen, hanem mindenféle műfaj bemutatkozik. Minden  rétegnek próbálunk kedvezni. A komolyabb műfajok mellett vannak könnyebbek, amikre rengetegen érkeztek, mint a Majka koncertre is, amikor  mozdulni sem lehetett itt a környéken.

A rendezvény szervezését és munkatársaim hozzáállását minősíti az, hogy semmi probléma nem merült fel, minden rendben zajlott a fesztivál napok ideje alatt. Öröm látni, hogy évről évre többen jönnek el Martfűre, mind a fesztiválra, mind pedig többen érdeklődnek az idegenforgalom terén is. A Termál SPA vezetőjétől, Tomasovszky Lászlótól megtudtuk, hogy szinte teltház van folyamatosan a hotelben.

A martfűi cégek fontosak számunkra, a Termál Spa, a Bunge Zrt., a Heineken vagy a többi cég is, mert itt dolgoznak, támogatnak bennünket. Együttműködünk velük, és ők is velünk, komoly összegeket ajánlottak fel a fesztivál megvalósításához is.  A városmarketing is erősödik, igyekszünk egyre több helyre vinni Martfű hírét. Néhány hete Lengyelországban is látogatást tettünk, részt vettünk egy  első világháborús megemlékezésen. Egy hónapja a holland nagykövetet fogadtuk Martfűn. Bízunk benne, hogy ezek a  kapcsolatok is tovább fognak épülni. 

Egyre jobban erősödünk nemzetközi téren, a válallkozások bevonzásához szaporodnak Martfű kitörési irányai. Erre törekszünk is. Ennek az egyik formája az ÖrökZöld Tisza fesztivál, ahol meg tudjuk mutatni magunkat, a kultúránkat. Az idei fesztivált összegezve úgy vélem, minden adott ahhoz, hogy jövőre egy még nagyobb fesztivált rendezhessünk – mondta el dr. Papp Antalpolgármester.

Asztalos Árpádné, a rendezvény szervezését, lebonyolítását végző martfűi művelődési intézmény igazgatója is sikeresnek értékelte az ÖrökZöld fesztivál valamennyi programját. –“A Művelődési Központ és Tomasovszky László, a Termál Spa munkatársaival ebben az évben is azt tűztük ki célul, hogy jó érzést adjunk, többféle műfajjal, többféle közeget szólítsunk meg. Hálás vagyok, hogy az önkormányzat partner ebben, és Martfű lakossága mellett,a térség lakói is hálásak azért, amit a fesztivál téren, a Termál tó gyönyörű környezetében láttak. Nekünk, művelődési szakembereknek ennél nagyobb öröm nincs, amikor látjuk, hogy teltház van, és milyen szépen, jókedvűen  szórakoznak vendégeink.

Fontosnak érzem azt a nemzetközi kapcsolatot is, amit a város évek óta ápol négy testvérvárosunkkal. Igyekszünk őket bemutatni, legyenek jelen a martfűiek között, mint ahogyan állami ünnepünkön is.

Fantasztikus értéke ennek a négy napnak, hogy a fesztiválon generációk találkoztak. Családok, a nagymamától a pici unokáig, minden este kijöttek, láttam, ahogy a különböző generációk együtt szórakoznak, nagyon jól érzik magukat, és ez tényleg nagy öröm nekünk. Ez a hagyomány él tovább, és mi ezután is azon leszünk, hogy felelősséggel jót adjunk a martfűieknek és a térség lakóinak” – hangsúlyozta Asztalos Árpádné.

Magyar Mária

Tovább a 0. nap képeihez ›››

Tovább az  1. nap képeihez ›››

Tovább a 2. nap képeihez ›››

Tovább a 3. nap képeihez ›››

2018-08-27 14:30