Átadták a felújított Rákóczi utat

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 1 kilométeren újította meg a 4627. jelű Öcsöd - Martfű összekötő utat. A Martfűn megtartott augusztus 8-ai ünnepélyes átadón, aváros határától a vasúti átjáróig tartó útszakasz beruházási részleteitVántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Az Öcsöd - Martfű összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új, tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak – hangzott el az ünnepségen, melyen Vántsa Zoltán azt is kiemelte, „ennek az útszakasznak az előző burkolat felújítása, aszfaltozása 18 esztendővel ezelőtt  2000-ben történt, ez  idő alatt megérett arra, hogy egy másik burkolatot kapjon”. 

A rendezvényen részt vettek a projektet megvalósító cégek képviselői mellett Martfű városvezetői, Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke, a JNSZ megyei kormányhivatal képviseletébenDorogi Attila főosztályvezető, Tokaji Gábor, a Martfűi Rendőrőrs parancsnoka és a sajtó képviselői.  

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 126 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút teljes körű felújítását indította el.

– „Ez az útszakasz, amely az öcsödi lakosoktól kezdve, a mezőhéki, mesterszállási, illetve a martfűi lakosok életét is megkönnyíti azzal, hogy megújult, nagyon jelentős esemény.  Nyilvánvaló, hogy ez az egy kilométer nem elegendő, ezt is folytatnunk kell” – hangsúlyozta az ünnepségen Boldog István. Térségünk országgyűlési képviselője azt is hozzátette, bízik benne, hogy egy-két éven belül az egész utat fel tudják újítani, egészen Mezőhékig, ami ott is lehetővé teszi a biztonságos közlekedést. 

– „Minden martfűi nagyon örül neki, az Ófalu ezen a részén lakók nagy örömmel vették birtokba már az elkészülésekor, közel két hónapja. Az út elég gyorsan elkészült, jó minőségben. Egy sajnálatos dolog van, hogy nem Mezőhékig, vagy még hosszabb szakaszon készült el, hiszen arrafelé is nagyon rossz az út. Várjuk, hogy előbb-utóbb erre is sor kerüljön” – mondta el dr. Papp Antal.

A „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű TOP-os projekt vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítására kerül sor.A projekt keretében közel 1 kilométeren újult meg a 4627. jelű Öcsöd - Martfű összekötő út. A beruházást a STRABEL Konzorcium nettó 69.8 millió forintból végezte el. A fejlesztést az átadó ünnepségen készre jelentette Novák Sándor, a kft. területi vezetője.

Martfű polgármestere az útátadó ceremónián a város további kritikus útszakaszainak javítását is szorgalmazta: – „Felhívtam a közútkezelő figyelmét a többi útra is, ami az ő kezelésükben van. A körforgalomnál és a vasúti átjáró mellett lévő területet, a 4633-as vagy a 444-es utat is ugyanúgy fel kellene újítani, hiszen nagyon rossz állapotban vannak, néhol már életveszélyesek ezek az utak is. Ugyanazt kellene követniük, mint ahogy mi is próbáljuk itt Martfűn a felújításokat végezni. A rosszabb útszakaszokat kiválasztva, sorban haladva elvégezzük a munkákat, ami látszik is, hiszen Martfű belterületének útjai nagy részben megújultak.”

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2018-08-10 13:29