Szúnyoggyérítés augusztus 14-15-én

Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül, a következő légi kémiai védekezést augusztus 14-én a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában. Tartaléknapok: 2018. augusztus 15-16.földi kémiai védekezés 2018. augusztus 15-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2018. augusztus 16-17.

Magyarország Kormánya elrendelte az ország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. A kormány a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, akik a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel, a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények a kijuttatott formájukban kizárólag a rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

Herbályné Kalmár Irén

2018-08-07 10:40