A munkaerőigények összesítése a vállalkozások együttműködési aktivitását mutatja

 – Tájékoztató a TOP-5.1.2-15-JN1-2016-00002 Szolnok járás foglalkoztatási paktum „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című projekt 2018. június 5-i Paktum- és Irányító Csoport üléseiről

A Szolnoki Járás foglalkoztatási paktum 2018. június 5-én, dr. Papp Antal, Martfű Város polgármestere vezetésével megtartotta idei első Paktum- illetve Irányító Csoport ülését.Martfű város polgármestere megnyitójában tájékoztatta a Paktumszervezet tagjait a Paktumirodán, projekmenedzsmentben, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Járási Hivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztályán történt személyi változásokról.

Dr. Papp Antal az ülések egyik fő témájaként a munkaerőigények összesítéséről beszélt, mely a projekt célkitűzése szerint alakul. A Szolnoki Járási Hivatalhoz beérkezett munkaerőigények település szerinti eloszlása a vállalkozások együttműködési aktivitását mutatja, mely szintén igazodik a pályázat foglalkoztatás-ösztönzési céljaihoz.

A Szolnoki Járási Hivatal adataiból kitűnik, hogy a projektbe bevont foglalkoztatottak is élnek a pályázat nyújtotta lehetőségekkel. 2018 januárjával a paktum a megvalósítási szakaszba lépett. A Szolnoki Járási Hivatal adatai szerint a foglalkoztatásba bevontak száma 61 fő, akik igénybe veszik a projekt által biztosított munkaerő-piaci szolgáltatásokat, mint bértámogatás, munkatapasztalat-szerzési és képzési támogatás.

Az ülés további napirendi pontjaként a projekt megvalósítási szakaszának tapasztalatairól volt szó. A Szolnoki Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője, dr. Dirner-Sütő Edit Szonja javaslatokat kért a képzéseken résztvevők számának növelésére. A Paktumszervezeti tagok megosztották saját tapasztalataikat a képzések népszerűsítésének különbféle módjaiban, mely a papíralakú tájékoztatástól az online hírközlési csatornák biztosította lehetőségekig széles skálán mozog. Dr. Papp Antal a közösségi oldalak és honlapok használatát támogatja, megemlítve Martfű város honlapját, amely lehetőséget ad a projektben induló képzések nyilvánosság elé tárására.

A következő ülések időpontja előreláthatólag a nyári időszakra esik, mint ahogyan a szintén tervezett, ún. hálózatosodási konferencia megrendezése is – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

2018-06-27 16:37