MEGHÍVÓ - Veterán autók show-jától is hangos lesz az idei Múzeumok Éjszakája Martfűn

Akinek még nincs programja szombatra, ne hagyja ki a látványos autós, motoros eseményt városunkban! Annyi veterán jármű érkezik a Művelődési Központ meghívására, amire rég volt példa a környéken, így minden veterán autó- és motorcsodáló kedvére nézelődhet az izgalmasnak ígérkező II. Veterán Jármű Találkozón.Aki az ügyességi versenyeket is látni szeretné, azokat 16.30-tól a Művelődési Központ előtti térre várják a szervezők, ám aki a felvonulást nézné szívesen, az megteheti, ha pontban 16 órakor az út szélén vár a ritka látványnak számító, régi jármű márkák martfűi tiszteletkörére. (Útvonal: indulás 16 órakor a Művelődési Központtól – körforgó - Munkácsy út - Kérész út - Szolnoki úton vissza a körforgóig - vissza a Szolnoki úton a Kastélyszállóig majd vissza a Szolnoki úton a Művelődési Központig.)

További látványosság is várja az érdeklődőket! Az ügyességi versenyek után 17.30-tól motoros kaszkadőr- és tuning bemutató is része a programnak. Kedvcsinálónak csak néhány márka a találkozóról: Trabant, Barkas, Moszkvics, Zsuk, Simson, Pannonia.

17 órától retro reklámfotózás lesz a járművekkel, retro bútorokkal, használati eszközökkel, viseleti darabokkal.

S hogy mi várja még ezen a napon a martfűieket?

18 órától a Múzeumok Éjszakája változatos eseményei között mesés tárlatvezetés a Pécskői Család Alföldi Kerámiagyűjteményében, ahol a szitálás, szövés, csigacsinálás hagyományait is megismerheti bárki. Nyitva tart a Város Születik kiállítás is, ahol a múlt érdekes emléke, az 1941-es restaurált városrendezési tervkönyv várja érdeklődőit.  

18.30-tól egy izgalmas játékos kalandtúra tíz állomás ügyességi feladataival, a Hely- és Ipartörténeti gyűjtemény, a Pécskői gyűjtemény, a Városi Könyvtár valamint számos szabadtéri helyszín bejárásával.

20 órától Bakelit-party a pódiumteremben, ahol a diszkó első 30 retro ruhában érkező vendége ajándékot kap! Érdemes kutatni a szekrényben!

A múltidéző színes programokkal mindenkit szeretettel várnak június 23-án délutántól hajnalig a Művelődési Központ munkatársai.

 

 

2018-06-22 10:15