Sikereiket, örömeiket és gondjaikat is megosztják egymással – Tiszazugi Nyugdíjas Találkozó

Martfűn sok összetartó közösség van, akik nemcsak közösségen belül, hanem egymással is szoros kapcsolatra törekszenek. A kistérség környező településeivel is együtt gondolkodnak, együttműködnek. Városunk ilyen összetartó közössége a Martfűi Kossuth Nyugdíjasklub, amely 2018. június 8-án tartotta hagyományos Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóját.Az évről-évre várt találkozón ezúttal kétszázan vettek részt, hogy tovább mélyítsék a közösségeik közötti kapcsolatokat. A Kossuth Nyugdíjasklub vendégül hívta Rákóczifalva, Kengyel, Tiszakürt, Tiszainoka, Nagyrév és Tiszaföldvár nyugdíjas közösségeit, és a martfűi társklubok, a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete, a Mozgássérültek Baráti Köre valamint a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület is örömmel tett eleget a házigazda klub szívélyes invitálásának.

Fejes János, a Kossuth Nyugdíjasklub vezetője nagy tisztelettel köszöntötte vendégeiket és klubtársait, akik mindannyian sokat fáradoztak a nagyszabású rendezvény sikeréért.

– Sok fiatal vagy hosszabb ideje fiatal között lenni mindig öröm, jó látni, hogy jól érzik magukat városunkban – köszöntötte a jelenlévőket dr. Papp Antal. – Ezért dolgozunk mindannyian, ezért szépítjük városunkat, ezt az épületet. Martfű sokoldalúan fejlődik, és én örülök, hogy ilyen sokan itt vannak, és látják ezt a fejlődést – fogalmazott a polgármester.

– Valamennyiünknek, akik itt most jelen vagyunk, nagy jelentőséggel bír az életünkben a barátság, az összetartozás, a társas kapcsolatok. Nekünk, nyugdíjasklubosoknak fontos ez a rendezvény. Szükségünk van arra, hogy megosszuk egymással az örömöket, a sikereket és a gondokat is. Szükségünk van ezekre a baráti összejövetelekre, a rendszeres együttlétekre – hangsúlyozta Sólyom Dezsőné Icuka, a rendezvény háziasszonya.

Asztalosné Kocsis Enikő a találkozónak helyt adó művelődési intézményben zajló munkálatokról számolt be. – Megújul az épület homlokzata, a tető valamint a mozi- és színházterem is. Szeretettel várunk mindenkit folyamatosan nyitott házunkba, rendezvényeinkre és a moziba.

A Művelődési Központ igazgatója köszönetet mondott a Kossuth Nyugdíjasklub tagjainak, amiért a klub népdalköre gyönyörű népdalcsokrokkal színesíti az intézmény programjait. A közösség gondosan működteti a Kossuth úti klubházat is, jól együttműködve a kulturális intézménnyel.

A vendégklubok ezúttal is színvonalas műsorokkal készültek a Tiszazugi Nyugdíjas Találkozóra, vidám hangulatban telt a délután és az este. A szürke hétköznapokat félretéve örültek egymásnak városunk és térségünk nyugdíjasai, ami mindannyiuknak sokat jelent.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-06-14 16:12