Önkormányzati elismerések augusztus 20-án – Május végéig várják a javaslatokat

Módosította a képviselő-testület az önkormányzati elismerések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló helyi rendeletét a 2018. február 22-i ülésén. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján szükségessé vált módosítás egységesen szabályozza az elismerések adományozására vonatkozó javaslatok benyújtásának új határidejét és átadásának új időpontját.A képviselő-testület számára fontos, hogy a helyi közösség szolgálatában kiemelkedő érdemeket szerzett személyeket és szervezeteket a nemzeti ünnepünk alkalmából rendezett, kiemelkedő jelentőségű városi ünnepség (minden év augusztus 20.) alkalmával részesíthesse méltó elismerésben, így személyüket és elért eredményeiket megfelelőképpen értékelve állíthassa példaként az utókor elé.

A kitüntetések átadásának a nemzeti ünnepünk alkalmából rendezett kiemelt jelentőségű városi ünnepségre koncentrálása egyben megtakarítást is jelent. Az egyes városi ünnepségek (Magyar Kultúra Napja, Köztisztviselők és Semmelweis-nap, Pedagógus Nap, Sportdíj átadó gála) kiemelt városi ünnepségként történő megszüntetésével az erre fordított költségvetési keret az ünnepi műsorok, a vendéglátás valamint az egyéb szervezési költségek tekintetében csökkenthető a jövőben.

A „Martfű város díszpolgára”, a „Martfű Városért Díj”, „Martfű Város Pedagógiai, Nevelési Díja”, a „Martfű Város Kulturális, Művészeti Díja”, a „Martfű Város Közszolgálatáért Díj”, a „Martfű Város Sport Díja” valamint az „Önkormányzati Elismerő Oklevél” önkormányzati elismerések adományozására vonatkozó kezdeményezést minden év május 31-ig a polgármesterhez kell benyújtani.

Az elismerés adományozását rövid írásbeli indoklással kezdeményezhetik: a képviselő-testület tagjai, önkormányzati bizottságok, jegyző, a városban működő nevelési, oktatási, művelődési, művészeti, szociális és egészségügyi intézmények, sportszervezetek, civilszervezetek, gazdálkodó és egyéb szervezetek, egyesületek, érdekképviseletek, egyházak vezetői és magánszemélyek is.

A javaslatokat előzetesen az Oktatási, Művelődési, Sport, Civil és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága véleményezi.

Az elismeréseket a polgármester adja át a nemzeti ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából rendezett városi ünnepségen.

Herbály Jánosné

2018-05-18 13:00