Országos csípőszúnyog gyérítés Martfűn is

Magyarország Kormánya elrendelte a Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést, melyhez fedezetet is biztosít. Martfűn a légi kémiai védekezésre 2018. május 16-án szerdán, a napnyugtát megelőző időszakban kerül sor. Tartaléknapok: 2018. május 17-18. A földi kémiai védekezést 2018. május 16-án a napnyugta utáni időszakra tervezik a szakemberek. Tartaléknapok: 2018. május 17-18.A kormány a szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, akik a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel, a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények a kijuttatott formájukban kizárólag a rovarokra vannak káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyesek és a környezetet sem károsítják.

Herbályné Kalmár Irén

2018-05-10 16:18