Ciktás gyerekek találkozója

Két év után április 21-én ismét találkoztak a Ciktás gyerekek. A szervezők ezúttal szűkebb körből hívták a vendégeket. Bozorádi Jánosné (Váczi Ágnes), Gajdos Terézia és Varga Istvánné (Skulipai Katalin) úgy gondolták, hogy az a kis csoport – akik annak idején 1945-től az ötvenes évek elejéig születtek, illetve költöztek a cipőgyári lakótelepre – legyenek együtt egy nosztalgia beszélgetésre.A résztvevőket köszöntötte Martfű város polgármestere, dr. Papp Antal és Asztalos Árpádné, a Városi Művelődési Központ igazgatója.

– Miért tartjátok fontosnak megszervezni ezt a találkozót?

– Negyvenöten fogadták el invitálásunkat, sajnos, már sokan hiányoznak közülünk, akikkel együtt gyerekeskedtünk. Az volt a célunk, hogy felidézzük az elmúlt hetven évet, és megemlékeztünk azokról, akik már sajnos nem lehetnek velünk, végleg eltávoztak – mondja Skulipai Kati.

 A köszöntő szavak, egymásra találások után megtekintettük együtt a „Minden időben” című dokumentumfilmet. Ez meg is alapozta a beszélgetések témáját. Vendégeink nagyon hálásak voltak, hogy alkalmat kaphattak felidézni szeretteiket, akik a cipőgyártás alapjait rakták le Martfűn.

Régi játszótereinket soroltuk: a szabadtéri színpad dombja és súgóárka, a játszóutca, ahol volt igazi játszótér is hintával, homokozóval, kis, lábbal hajtós sergővel. Kirándulásaink is emlékezetesek a Tisza-partján, vagy a Tiszába leeresztett kosaras fürdő. Az első óvónő Martfűn Stefi néni, akire nagy szeretettel emlékeztünk. Sokan emlegettük szeretett tanárainkat, F. Nagy Géza bácsit, Emi nénit, Katya nénit, akiknek a hozzátartozói jelen voltak a találkozón, többen meg is köszönték, hogy tanításukkal, példaadásukkal megalapozták szakmaválasztásukat, jövőjüket.

Martfűn mozgalmas sportélet zajlott, amihez a cégvezetés pályát is biztosított, salakos röplabda-, tenisz- és kézilabdapályát, a jelenlegi Bata téren. Sportolóink nagyon szép sikerekkel büszkélkedhettek.

A finom ebéd után tettünk egy sétát a régi játszóutcában, ahol boldog gyermekéveinket töltöttük. Csodálatos, szép nap volt, a résztvevők visszajelzései is ezt igazolják.

Ági, Teca és Kati köszönik a megjelentek részvételét, az önkormányzatnak pedig a támogatást. Szeretnék átadni a stafétát és a lehetőséget a fiatalabb korosztályoknak találkozó szervezésére. Ígéretet kaptak a város vezetésétől, hogy jövőre elszármazottak találkozója lesz.

Máté Gizella

Tovább a képekhez>>>

2018-05-08 17:44