A Damiban is elkezdődött az érettségi

A magyar írásbelikkel startolt a 2018-as érettségi szezon május 7-én. Több tízezren futottak neki a hazai közép- és emelt szintű vizsgáknak, köztük a martfűi Damjanich középiskola egy-egy szakgimnáziumi és szakközepes osztályának 37 diákja.A magyar érettségire közép- és emelt szinten összesen négy óra állt a diákok rendelkezésére. Az érettségizők a szövegértési feladatsor és a rövid szövegalkotási feladat megoldását követően, a vizsga második részeként, két műelemzési feladat közül választhattak.

– Az érettségi első napján minden rendben zajlott, rendkívüli esemény nem történt. A diákok kitartóan végigdolgozták a középszintű magyar írásbeli érettségire rendelkezésükre álló időkeretet – válaszolta kérdésünkre Molnár Aranka, a SZSZSZC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma igazgatónője.

A Damiban emelt szinten informatikából, történelemből és német nyelvből tesz egy-egy diák érettségit.

A tavaszi írásbeli érettségi május 4-én kezdődött és május 28-ig tart. Az emelt szintű szóbeli vizsgákat június 7. és 14 között, a középszintű szóbeliket június 18. és 29. között tartják.

Az érettségi komoly felkészülést és elmélyülést igénylő kihívásnak számít a fiatalok életében, amelyhez sok sikert és kitartást kívánunk a martfűi Damis diákoknak!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2018-05-07 16:39