Majális programok koncertekkel és főzőversennyel

Nem csak hagyományos, de különleges ételek is főttek a bográcsokban a Martfűi Majális népszerű főzőversenyén, és olyanok is voltak, akik versenyen kívül, népes családjuk körében élvezték a bográcsozás és a jó idő örömeit a Kikötő téren. Koncertek, vidámpark, táncbemutatók, kirakodóvásár és mozifilmek is várták a martfűieket a hosszú hétvége városi programjain.Szombaton (április 28-án), emlékeket is idéző gálaműsorral ünnepelte 25 éves jubileumát a Martfűi Modern Táncműhely, majd április utolsó napján a magyar könnyűzenei élet jeles énekesnője, Kovács Kati előadásán tapsolhatott a környező településekről is idelátogató népes közönség. Játéklehetőség, a Batucada brazil dob-show, tábortűz és a tiszaföldvári Tajpán zenekar is a majálisozókat szórakoztatta ezen a napon a ligetben.

Művészeti együttesek, karatésok bemutatói, vásári forgatag, gólyalábas komédiájukkal a Langaléta Garabonciások, főzőverseny zenés kívánságműsorral és vidámpark – e programok is várták azokat, akik kilátogattak a Tisza partjára a munka ünnepén.

Az idén kevesebben neveztek, a zsűri szerint azonban több étel lehetett büszke szakácsára a majális hagyományos főzőversenyén. Így a zsűri elnöke, a martfűi Adamik Lajos, országos hírű mesterszakács két csapatnak is különdíjjal jutalmazta az ételét: a Lövész Klub a harcsapaprikásáért, a Lorenz Shoe Group Kft. a füstölt csülkös sertéspörköltjéért kapta az elismerést. Az első helyezésért járó díjat Juhász Józsi és bandája kapta a babos, paradicsomos csülökpörköltért, második lett a Városi Szabadidős Kör Egyesület, akik szarvas pörköltet főztek, a harmadik helyen a Bunge Baráti Társaság babgulyása végzett.

A majálisozók kikapcsolódásáról Martfű Város Önkormányzata, a Martfű városi Művelődési Központ és Könyvtár, valamint a Városi Szabadidős Kör Egyesület gondoskodott.

Magyar Mária

Tovább a 2018.04.30 - Martfűi Majális I. - Családi programok, koncertek, tábortűz képgaléiához>>>

Tovább a 2018.05.01 - Martfűi Majális II. - Főzőverseny, szórakoztató programok képgaléiához>>>

2018-05-03 12:49