Sokszínűség helyben

A Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár idén is csatlakozott az országosan megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal programsorozathoz. A mottó: „Helyben van a sokszínűség”.A helyi programok nyitó rendezvénye a Martfűi Városszépítő Egyesület hagyományos rajzpályázatának eredményhirdetése volt. A „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért” elnevezésű pályázat helyi fordulójára idén is több mint száz, általános iskolások által készített alkotás érkezett. A helyezést elérő művek eljutnak a budapesti döntőre, ahol reméljük, – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is nagy sikerrel szerepelnek a martfűi résztvevők.

Február 2-án koradélután a Pécskői Család Alföldi Kerámiagyűjteménye játszotta a fő szerepet. Kengyel Éva Házi áldás címmel mesét írt a kiállítás anyagának bemutatására, a meséhez Prónai Andrea készített papírszínházas illusztrációt. A mesét elsőként a Juhászné Hidvégi Edit pedagógus vezette iskolás csoport hallgathatta meg Székácsné Tálas Gabriella előadásában, Papp Gergő zenei kíséretével. A meseillusztrációban látott tárgyak végül Eiler Zita muzeológus tárlatvezetésével a kiállításban elevenedtek meg, már ismerősként üdvözölve a gyerekeket.

Később felolvasó estet tartottunk a könyvtárban, sok szép irodalmi részlet, gondolat gazdagította a résztvevőket.

Február 3-án, szombaton a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény várta a látogatókat, kisfilmekkel, retro reklámokkal, beszélgetéssel. A sokszínű programok folytatódtak: a Martfűi Úszó és Triatlon Klub évzáró évértékelő gálája után hajnalig a Suszter Kávézó „Magiszter Partiján” szórakoztak a fiatalok.

Február 4-én vasárnap az Ádám Jenő Művészeti Iskola jókedvű, zenés családi délutánjára vártuk a szolnoki és martfűi zenészpalántákat és szüleiket. A hétvégi programjainkban tartalmas szórakozást kínáltak a Martfű Mozi családi, akció és művészfilmjei is.

Kultúrházak éjjel-nappal 2018. évi programsorozatunkban tényleg helyben volt a sokszínűség!

Eiler Zita
muzeológus

Tovább a 2018.02.02 - Kultúrházak éjjel-nappal - Felolvasó est képgalériához>>>

Tovább a 2018.02.02 - Kultúrházak éjjel-nappal képgalériához>>>

2018-02-26 16:33