Zenés bérletes előadások a Művelődési Központban

Februárban három zenés bérletelőadás is színesítette a martfűi művelődési intézmény kínálatát. A Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Kodály év alkalmából összeállított előadására várta nézőit, az Eszter-lánc Mesezenekar koncertje pedig a zene, a bábok és a gyerekek segítségével életre keltett meséivel szórakoztatta közönségét. Az előadásokon az Általános- és Középiskola Filharmónia bérletesei és a legkisebbek, a Csiri-Biri bérletesek vettek részt.A 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője, pedagógusa, népzenekutatója és zenetudósa, Kodály Zoltán születésének 135. évfordulóján kórusműveinek legszebb és legizgalmasabb darabjai szólaltak meg Martfűn, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus különleges válogatásában. Vezényelt Molnár Éva karnagy.

Kodály Zoltán: Háry János című daljátékának koncertszerű változata, homok animáció segítségével, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar előadásában mutatta be Háry János, a nagyabonyi huszárlegény világraszóló kalandjait. Vezényelt Dobszay Péter, a 2017-es Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny közönségdíjasa, közreműködött Nagy Katalin Matild grafikus, az előadás moderátora Munkácsyné Danyi Zsuzsanna.

Az Eszter-lánc Mesezenekar gyerekdalokat, népdalokat, kortárs költők megzenésített verseit játszotta a gyerekeknek. Az interaktív mesekoncerten a hattagú budapesti zenekar bábokkal, gitárral, bőgővel, furulyával mesélt, Kárász Eszter pedig táncolt, énekelt, és játékosan varázsolt közönségének a mese erdő közepében. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertették meg. A közös muzsikálásba beszállhattak a gyerekek is, így a bátrabbak csörgőkkel, cintányérokkal is zenélhettek.

Az Eszter-lánc Mesezenekar koncertjének végén a hangszersimogatón közelről is megismerkedhettek a hangszerekkel a gyerekek.

Magyar Mária

Tovább a 2018.02.20 - Csiri-Biri bérletsorozat - Eszter-lánc Mesezenekar képgalériához>>>

Tovább a 2018.02.19 - Filharmónia bérletsorozat - Szolnoki Szimfonikus Zenekar képgalériához>>>

Tovább a 2018.02.01 - Filharmónia bérletsorozat - Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus képgalériához>>>

2018-02-21 12:45