Együtt éljük át a Karácsony áldott ünnepét!

Álljunk most meg, pihenjünk meg, csendesedjünk el és engedjük be a szívünkbe és gondolatainkba Karácsony igazi örömét, az Úr Jézus Krisztust és gyermekeink boldog karácsonyi köszöntését, műsorát, imádságát! – bíztatta a Mindenki Karácsonya rendezvény résztvevőit Kupai-Szabó Tímea református lelkész.Ezzel a céllal várt minden martfűit, kicsiket és nagyokat, a városi karácsonyi ünnepségre a szervező önkormányzat, 2017. december 16-án, szombaton délután a Szent István térre, szeretetvendégséggel, ünnepi köszöntőkkel, betlehemes játékkal, Wolf Kati ünnepi műsorával és tűzijátékkal.

A szeretetvendégség finom ételeit és italait a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Főzőkonyhája és a Szil Trade Kft. munkatársai készítették, Szilágyi Imre vezetésével. Nekik és a munkába szintén bekapcsolódó martfűi civilszervezeteknek, a Martfűi Városi Nyugdíjas Egyesület, a Kossuth úti Nyugdíjasklub, a Lövészklub tagjainak és az oktatási intézmények munkatársainak is köszönetet mondott a sok-sok segítségért Asztalos Árpádné.

Az elmúlt adventi időszakban sok szívhez szóló program, esemény és értékes adománygyűjtés zajlott, zajlik szerte a városban, mellyel sokan hozzájárulnak és járulhatnak a rászoruló családok, idős emberek támogatásához. A szervező Művelődési Központ igazgatója bízik abban, hogy a segítőkészség, az egymásra figyelés eredményes lesz, és sok örömet hoz a városban élő rászoruló családoknak, időseknek.

Martfű gyönyörű karácsonyfája is adományként érkezett, az idei évben Szilágyi Sándortól, a Szabó Pál útról.

Legbensőségesebb ünnepünkhöz közeledve békés, boldog, örömökkel teli karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánt ünnepi köszöntőjében a rendezvény résztvevőinek dr. Papp Antal polgármester.

– A karácsonyi fények és hangulat megváltoztatta Martfűt is, és ilyenkor mi is megváltozunk. Jobban figyelünk családtagjainkra, barátainkra, kollégáinkra. Szépítjük, díszítjük otthonainkat, a fényekbe öltözött otthonok és utcák tükrözik az ünnep és a város hangulatát. Mégis, az ünnep meghittségét elsősorban magunknak kell kialakítani, békességet, nyugalmat teremtve a családban és a nagyobb közösségekben egyaránt. Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. Igazi öröm pedig csak akkor és úgy születhet szívünkben, ha másokat, embertársainkat is örülni látjuk – hallhattuk dr. Papp Antal ünnepi gondolataiban.

A Római Katolikus Egyházközség karácsonykor Jézus születésnapjára készül – hangsúlyozta Kovácsik Antal diakónus. – Isten úgy szerette a világot, hogy egyszülött fiát adta érte, a betlehemi gyermeket 2017 évvel ezelőtt küldte a Földre. A nem hívő emberek szerint a karácsony a szeretet ünnepe. Mi is ezt mondjuk, mert Isten maga a szeretet. A karácsonyi ünnepre készülve én is azt kívánom minden kedves martfűinek, hogy teremtsen a környezetében békességet, rendezze kapcsolatait, hiszen ahol szeretet és egyetértés van, ott van maga Isten.

A gyerekeknek valóban fontos az ajándék, a játék, de a legfontosabb az, ha jó családban nőnek fel, jó szülők nevelik őket, pozitív értékek mentén – emelte ki Kovácsik Antal.

Ne féljetek, mert íme, hirdetek nektek nagy örömet, mely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. Ezzel a bibliai idézettel köszöntötte az ünneplőket Kupai-Szabó Tímea református lelkipásztor, minden jelenlévőnek Istentől megáldott, boldog, békés ünnepet kívánva.

– A karácsony minden évben a várva várt találkozások ideje is. Olyan jó együtt lenni, olyan jó, amikor újra összegyűlik a család. A megérkezés és a hazaérkezés ünnepe is, amikor arra törekszünk mindannyian, hogy megszépüljön és megnyugodjon egy kicsit a világunk. Együtt álmodjuk a csodát, és kérjük az Istent, hogy ez a szeretet és ez az összetartozás érzés ragyogja be az egész világon az összes ember szívét, hogy legalább ilyenkor legyen béke és összetartozás.

Az idei évben a martfűi református hittanos gyerekek betlehemes játéka idézte Jézus születését. Kupai-Szabó Tímea arra bíztatott, hogy a régi szép karácsonyok szíveket melengető emlékével fogadjuk szeretettel a jelen szíveket melengető gyermekeit, akik odaadással és nagy lelkesedéssel készültek erre a mai napra, hogy örömet szerezzenek nekünk.

A pásztorok és kis angyalok színrelépését követően Wolf Kati kedvelt és közismert dalai színesítették az ünnepi műsort, majd hagyományosan, a tűzijáték fényei zárták az idei Mindenki Karácsonya rendezvényt, ahol, egy kicsit megállva a karácsonyi készülődés közben, valóban közösen ünnepeltünk.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

2017-12-20 09:58