Változás a mozgásszervi betegségek martfűi kezelési lehetőségeiben

Változik a helyi reumatológiai szakrendelés rendje és a rendelést végző orvos személye is 2018 januárjától. A továbbiakban dr. Czifra Mariann reumatológus főorvos látja el a betegeket – tájékoztatott Sagátné Fülöp Anikó fizikoterápiás szakasszisztenst, aki a MÁV kórház alvállalkozójaként végzi Martfűn a fizikoterápiás járó beteg ellátást.Helyben elérhető az itt élők számára az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) által finanszírozott, ingyenes reumatológiai szakrendelés, a MÁV Kórházzal kötött megállapodás alapján heti két órában. Az egészségügyi központban működő fizikoterápiás kezeléseket magánvállalkozás látja el, a kórház alvállalkozójaként.

A mozgásszervi betegségek kezelési lehetőségei gyógytorna szolgáltatással is kiegészülnek, ami szintén OEP támogatott és mindennapos betegellátás, gyerekeknek és felnőtteknek.

A reumatológiai szakrendelés és a fizikoterápiás kezelések a termálhotelben is igénybe vehetőek, ahol OEP támogatott balneoterápiás és fizioterápiás kezelések várják a reumatológiai beutalóval rendelkezőket, bővítve a kevés óraszámban működtethető helyi ellátást.

A fizioterápia gyógytorna és masszázs részből illetve a fiziko- vagyis az ergoterápia részből áll. Az ergoterápia áramos kezeléseket jelent, mágnesterápiát, fájdalomcsillapító tens kezeléseket és iontoforézis (galvánáramú) kezeléseket, amelyekkel gyógyszert juttatnak a szervezetbe hatékony felszívódással. A felírható kezelési lehetőségek széles körben mozognak.

A reumatológiai szakrendelést háziorvosi beutalóval és időpont egyeztetéssel lehet felkeresni, ahol a jövő év januárjától dr. Czifra Mariann reumatológus főorvos látja el a betegeket. Az Egészségházban kedden délután 13 órától 15 óráig tart majd a reumatológiai szakvizsgálat, a termálhotelben pedig hétfőn délután 13.30-tól 15.30-ig rendel a doktornő. Időpont egyeztetés és háziorvosi beutaló itt is kell. A teljes kivizsgálást követő kezelések szintén helyben elvégezhetőek, az egészségházban vagy az Martfű Termál SPA-ban.

Herbály Jánosné

2017-12-19 11:43