Szalagavató a DAMI-ban

Az életet nem a lélegzetvételek száma határozza meg, hanem azok a pillanatok, amiktől eláll a lélegzetünk! Ezekkel a szavakkal kezdte köszöntőjét Molnár Aranka tagintézmény-vezető a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjainak szalagavatóján.2017.12.08-án négy osztály diákjai kapták meg osztályfőnökeiktől a kék szalagot. A szalag mellé a képzeletbeli tarisznyába bekerült a középiskolás évek vidámsága, boldogsága, a tanulás szeretete, az iskola iránti elkötelezettség, barátságok, egy-egy szerelem, a szakmaszeretet, az új iránti fogékonyság, a hagyományok tisztelete. A DAMI által közvetített értékek az életetek minden pillanatában kerüljenek elő a képzeletbeli tarisznyából és nyújtsanak segítséget a rátok váró feladatok megvalósításában, kívánta beszédében Molnár Aranka.

A végzősöket köszöntötte Kalmár Andrea a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma főigazgatója is, aki helyettesével, Ignácz István Csabánéval együtt elfogadta a diákok meghívását a számukra oly fontos eseményre.

A köszöntések, jókívánságok után Kiszely Hajnalka Ellen Nitt: Azt hiszem című versével köszönt el a végzős tanulóktól, akik egy meglepetés műsorral is készültek. A hagyományoknak megfelelően Kovács Klaudia 12.A osztályos tanuló köszönte meg osztályfőnökeiknek az odafigyelést, a kirándulásokat, a dicsérő és néha dorgáló szavakat, tanáraiknak a sok-sok türelmet. Alsóbb évfolyamokon tanuló társai figyelmét felhívta arra, hogy éljenek a DAMI adta lehetőségekkel, hisz ők már tudják, kár bármit is elmulasztani. Igazi, a szemekbe könnyeket csaló meglepetés volt Busi Melinda és Papp Zsombor Búcsúdala, amit Kánya Dániel kísért. A két tanuló iskolai rendezvényeken, ünnepségeken már több alkalommal is örömet szerzett szép hangjával a közösségnek, de ez a fellépésük (visszatérve a kezdő gondolatokhoz) lélegzetelállító volt.

Az est leginkább várt pillanata a párok keringője. A tánc begyakorlása, a koreográfia megismerése hetekig tartott, de megérte az időt és kitartást, hiszen káprázatos tánccal ajándékoztak meg bennünket a diákok. Az ünnepi esemény méltó zárása volt az a keringő, amit az "öreg" diákok szüleikkel táncoltak, akik méltán lehettek büszkék gyermekeikre ezen a napon is.

Urbán-Szabó Hedvig

Tovább a képekhez>>>

2017-12-15 10:55