Mindig örömteli, amikor találkoznak egymással

Martfűn kiváló nyugdíjas közösségek működnek, baráti kapcsolatot ápolva egymással és a környező települések korosztálybeli közösségeivel. Évente többször találkoznak hangulatos rendezvényeiken, tovább mélyítve együttműködésüket. Ez volt a célja annak a Térségi Nyugdíjas Találkozónak is, amelyre a Kossuth úti Nyugdíjasklub várta vendégeit 2017. november 24-én, pénteken délután.Közösségeik képviseletében sorra érkeztek a vendégek, több mint 170-en, Tiszaföldvárról, Rákóczifalváról, Kengyelről, Nagyrévről, Tiszainokáról, Cibakházáról és természetesen Martfűről, a helyi mozgássérültek egyesületétől, a mozgássérültek baráti köréből, a társ városi nyugdíjas egyesületből és a városszépítők közösségéből.

Fejes János, a házigazda nyugdíjasklub vezetője, dr. Papp Antal polgármester és Asztalos Árpádné, a rendezvénynek helyet adó, felújítás alatt álló Művelődési Központ vezetője is örömmel köszöntötte a baráti találkozó vendégeit az intézmény megújult pódiumtermében.

Az igazgatónő elsőként a Kossuth úti Nyugdíjasklub tagjaihoz szólt, megköszönve azt a sok-sok munkát, amit egész évben végeztek, közösségi programokban, a város jeles ünnepnapjain. – Boldog lehet az a közművelődési szakember, aki ennyi értékes civil szervezettel veheti magát körül. Ettől nagy kincs, ettől szép a mi városunk. Köszönöm ez alkalommal is minden civil szervezetünknek, hogy mellettünk álltok, és a martfűiekért együtt tehetünk.

– Mindig örömteli, amikor találkozunk egymással. Szükségünk van arra, hogy megosszuk az örömünket, bánatunkat, az érzéseinket. Szükségünk van ezekre a baráti összejövetelekre, a rendszeres együttlétre – erősítette meg Sólyom Dezsőné Icuka, az est háziasszonya. Évente többször találkozunk egy-egy hangulatos rendezvényen, ahol finom vacsora, tánc, vidám műsorok mellett tovább mélyítjük a barátságunkat, emberi kapcsolatainkat.

A találkozót Boldog István országgyűlési képviselő is megtisztelte jelenlétével. – Mindig jó érzés a nyugdíjas klubokba jönni. Generációk találkoznak itt, példát mutatva nekünk, akik sokkal kevésbé éljük meg a közösségi életet, mint ahogy az idősek. Mi pedig csak hálát mondhatunk önöknek mindazért a sok jóért, amit az életük, a munkájuk során adtak nekünk – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az idősebb korosztály körében a legnagyobb sikert mindig a legkisebbek fellépései aratják, és ez most sem volt másként. A Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskola társastáncosai latin és standard táncaikkal igazi báli hangulatot varázsoltak a nyugdíjas találkozó résztvevői számára.

A Damjanich középiskola 9. évfolyamos tanulóinak énekes-verses műsora már komolyabb, elmélyültebb figyelmet igényelt és kapott a hallgatóságtól.

Újabb táncprodukció következett, amellyel a vendégek készültek erre az alkalomra. A táncos kedv a találkozó résztvevői számára is ragadósnak bizonyult, amelyhez a talpalávalót ezen az estén Molnár József és Nyitrai Imre biztosította.

A Kossuth úti Nyugdíjasklub tagjai és vezetője köszönik támogatóik, az önkormányzat, a helyi nagyvállalatok, vállalkozók, üzletek, pártoló tagok, a tombolatárgyak felajánlóinak önzetlen segítségét, amellyel hozzájárultak, hogy az idei második térségi nyugdíjas találkozó is igazán kiváló hangulatban teljen.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez ›››

2017-11-29 13:42