Kung-fu Martfű – Versenyeredményeink

Az őszi versenyidőszak meglehetősen sűrű volt, a Fight Team Martfű egy hónap alatt három versenyen indultunk. Az az érdekes helyzet állt elő, hogy a Kung-fu Szakszövetség idei versenyei és a helyi egyesület által rendezett, hagyományos nemzetközi verseny is Mezőtúron került lebonyolításra.Szeretünk Mezőtúron versenyezni, jó emlékek és szép győzelmek kötődnek a városhoz, másrészt a versenyek rendkívül jó színvonalon kerülnek lebonyolításra.

A Magyar Kung-fu Szakszövetség Országos Bajnokságát október 14-én rendezték meg. Két fővel neveztünk, azonban Mester Marcell kézsérülése miatt a versenyzői létszám egy főre csökkent. A versenyen Fűzfa Dominik kiválóan szerepelt, a 60 kilogrammos quinda (light contact) kategóriában első helyezést ért el. Külön öröm volt számomra, hogy a szülőkön kívül a klubtársak is megjelentek és szurkoltak a versenyen. Eredménye alapján bejutott a november 4-én megrendezett magyar bajnoki döntőbe.

A versenyen a dobogóra kerülést tűztük ki célul, amely sikerült, így bronzérmet szerzett.

November 18-án, öt ország versenyzőinek részvételével rendezték meg a Nemzetközi Wing Chun Bajnokságot. Marci kezéről lekerült a gipsz, így ezen a versenyen két fővel indultunk. Sajnos versenyzőink azonos súlycsoportba kerültek, így két érem megszerzését tűztem ki célul.

Tanítványaim ellenfeleiket egyértelmű pontozással győzték le. Ennek megfelelően a 60 kilogrammos quinda (light contact) kategóriában az első és második hely sorsa a martfűi versenyzők között dőlt el: látványos küzdelmet követően Fűzfa Dominik első, Mester Marcell pedig második helyezést ért el.

Az idei év versenyidőszaka ezzel számunkra véget ért. A klub versenyzői ebben az évben is szép eredményeket értek el, teljesítményükkel elégedett vagyok. Köszönöm a szülők egészéves támogatását is.

 

Sifu Kelemen Richárd sportedző, klubvezető, Fight Team Martfű

 

2017-11-21 11:20