Legfőbb cél a gyerekek öröme – Dzsungel bál

Őserdei műsorokkal, dzsungel hangulatban várták a vendégeket 2017. november 11-ei báljukon a Játékvár Óvoda és Bölcsőde közösségei. A Portyázó Porontyok alapítványa javát szolgálva az óvoda kollektívájához támogatók, közreműködők és bálozók népes tábora csatlakozott, hatalmas ősi törzset alkotva erre az estére.– A bál megrendezésével célunk, hogy minél többet gyűjtsünk a gyerekeknek – mondta Gonda Istvánné intézményvezető. Szeretnénk minél többfelé vinni kirándulni őket, hogy rácsodálkozhassanak az új dolgokra, ez pedig pénzbe kerül. Az is pénzbe kerül, hogy nagyon megtömjük a télapó zsákját, hogy így érkezhessen az óvodákba – és ezt százszor még el tudom mondani, mert bizony ez a legfontosabb. A szempontok között azt is kiemelném, mekkora szükség van rá, hogy a mi óvodai, bölcsődei közösségünk is erős szálakkal kötődjön egymáshoz, erős szálakkal kötődjünk a szülőkhöz, a szülők hozzánk nevelőkhöz. Az sem utolsó ezeken az alkalmakon, hogy a szülőknek és minden vendégünknek olyan találkozási helyet biztosítsunk, ahol jól érezhetik magukat, ahol játékra, táncra, szórakozásra is van lehetőség.

Az óvoda vezetője úgy véli, az összefogás ereje abban rejlik, hogy a gyerekekért mindenki azonnal megmozdul. – Az óvodában körülbelül ötvenen dolgoztunk egy hónapig azon, hogy ez a bál sikeres legyen, hogy tudjunk partnereket szerezni. Büszkén néztem, hogy már önállóan szerveznek maguk köré csoportokat. Jó volt azt látni, hogy már szeptemberben kérdezték a szülők, miben segíthetnek, de nemcsak a szülők, a nagyszülők, a keresztszülők vagy az utcabéliek, és jöttek, hozták a felajánlásokat. A martfűi, sőt a környékbeli cégektől is nagyon-nagyon sok támogatást kaptunk.

– Két hétig tartottak a próbák, minden nap próbáltunk, összesen több mint negyvenen vettek részt a táncokban – mesél a felkészülés izgalmairól Turnyánszkiné Enyedi Andrea intézményvezető-helyettes. – Váczyné Óvári Anett irányításával készültek el a koreográfiák, és a felkészítésért is neki vagyunk hálásak. Azt gondolom, aki részt vett ezekben a táncokban, az egy nagyon jó közösségbe csöppenhetett bele, a megszokott jó hangulatban. A díszletező csoportunk már az őszi szünetben hozzáfogott a díszletek elkészítéséhez, és voltak, akik a büféért feleltek. Az intézmény dolgozói egész szombat délelőtt a finom dzsungelétkeket készítették minden óvodában és a bölcsődében is, illetve a szülőktől kaptunk sütemény felajánlásokat, amik szintén elfogytak az est folyamán. A díszleteket, a jelmezeket is az óvoda és a bölcsőde dolgozói varrják, kézügyességtől függően.

Alapítványunk legfontosabb törekvése a gyermekek esélyegyenlőségének biztosítása, amit minden évben szem előtt tartunk, és ezekhez választjuk meg a feladatainkat. Ehhez nagyon-nagy segítséget nyújt nekünk a bál és a báli bevétel, illetve vannak olyan civil szervezetek, vállalkozók, akik egész évben támogatják a munkánkat. A szülőktől is nagyon sok támogatást kapunk, anyagit is, hiszen az adójuk 1%-ával is segítik alapítványunkat – hangsúlyozta az intézményvezető-helyettes.

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetői ezúton fejezik ki köszönetüket munkatársaiknak a sok segítségért, amit a bál megvalósításához, sikeréhez nyújtottak. Köszönik továbbá az óvodások szüleinek, családtagjainak, a cégeknek, vállalkozóknak és minden jó szándékú támogatónak a munkáját, felajánlását, amellyel hozzájárultak a bál sikeréhez. Gondáné Zsuzsa külön köszönetét fejezi ki a Művelődési Központban azoknak a takarítónőknek, akik a felújítást követően gyönyörű tiszta termet varázsoltak a bál megrendezéséhez.

– A Portyázó Porontyok alapítvány kuratóriumának nevében köszönet természetesen azoknak is, akik erre a gyönyörű estére jegyet vásároltak és jól érezték magukat, ahogyan mi is! – emelte ki az intézmény vezetője, hozzátéve, jövőre mindenkit visszavárnak az óvodabálra.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2017-11-16 16:25