Kis versenyzők nagy lépései – Martfűtől Szlovákiáig

Szlovákiában, Dunaszerdahelyen versenyzett a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub 22 utánpótlás korú karatékával. A nemzetközi rendezésű Kovács Kata Zsófia Emlékversenyre nagy számmal, összesen 270 versenyző nevezett.Ezek a megmérettetések azért fontosak, mert mindig jól mutatják az előző verseny óta elvégzett munka eredményét. A kezdő narancssárga öves csapat sokat fejlődik versenyről versenyre, és ez már érmekben is mérhető volt. A küzdelmek során a taktikai és technikai feladatok végrehajtása, betartása ismét előrelépést eredményezett. A legtöbb martfűi versenyző testpajzsos pontrendszerben indult, ugyanis ez az első lépcső a felnőtt küzdelem felé. Fontos először a versenyszituáció gyakorlása, majd később az eredményesség elérése megfelelő technikai tudással.

I. hely: Tichy Luca, Sólyom Hunor, Kovács József, Vágner Hanna, Fehér ÁronEbben a kategóriában versenyzőink mind a legjobb tudásuk szerint harcoltak és vívtak ki dobogós helyezéseket! Az eredmény önmagáért beszél: 5 arany, 6 ezüst és 11 bronzéremmel tértünk haza!

II. hely: Kis Viola Virág, Biri Dominik, Joób Fancsali András, Tall Zakariás, Mészáros András, Fejes Gábor

III. hely: Molnár Adél, Kis Dominik, Szabófi Renáta, Oláh Barnabás, Sólyom Blanka, Szakács András, Melis Adél, Tichy Bence, Nagy Viktória, Kengyel Georgina, Tor Sándor

A versenyt követő hetekben sem állt meg az edzésmunka a martfűi karate teremben. A klub őszi vizsga- és versenyfelkészítő edzőtábort szervezett november elején, melyben közel 50 fő gyakorolt együtt. Az utánpótlás ismét bizonyított és előrelépett az övfokozatban, ezzel is előkészítve a rangos diákolimpiai versenyzés lehetőségét. A következetes, szakmai jó munka szép eredményekhez vezetett. A magasabb övesek hamarosan Debrecenben néznek kihívás elé egy országos bajnokságon.                                    

Szurkoljunk nekik!

Szívesen látunk minden érdeklődőt edzéseinken!

Búzás Gábor

Körmöndi Lídia

 

 

 

 

2017-11-06 15:40