Martfűre is szélviharral érkezett a hidegfront

Fákat csavart ki, gallyakat tört le a viharos erejű szél a város több pontján, a Gesztenye soron pedig egy védett gesztenyefa is a szél martalékává vált. Az október 29-én vasárnap tomboló szélvihar több épületben okozott kisebb károkat, az egyik óvodánál zászlórudat tört ketté, a Munkácsy úton pedig egy buszmegállót is felborított.A szélvihar a megye teljes területét érintette, számos településen jelentős károkat okozva. Reggeltől éjfélig több mint 90 helyre riasztották a megyei katasztrófavédelem munkatársait. A legtöbb alkalommal kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak, ha a leszakadó gallyak közutat zártak el vagy vezetékre zuhantak.

Jászberényben buszmegállót rongált meg egy kidőlt fa. Rákóczifalván villanyoszlop dőlt ki, és több trafóállomás is megrongálódott, emiatt mintegy másfél órára kimaradt az áramszolgáltatás ezer fogyasztási helyen. Mezőhék és Mesterszállás településeken szintén akadozott az áramellátás – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Az erős hidegfront szélviharral érkezett, 60 km/óra feletti lökéseket mérnek az automaták az ország teljes területén. Balatonföldváron 130, Siófokon 129, a Pilis-tetőn 125 km/h-s lökést is regisztráltak.

A hidegfront vasárnap estére vonult át az országon, hűvös időt és viharos szelet hagyva maga után.

Herbály Jánosné

2017-10-30 15:30