Új, költségtakarékos közvilágítás Zsófiában

LED-es közvilágítási rendszert építtetett ki az önkormányzat a Zsófia halom közútjain. A meglévő oszlopokra 22 lámpatestet szereltettek fel. Miután a kész beruházás hálózati bekötését is elvégezte a szolgáltató, a közúti közvilágítás már működik, a zártkerteket használók és az ott élők nem kis örömére.Martfű Város Önkormányzata évtizedek óta tervezte a Zsófia halom zártkerti rész fejlesztését. 2016-ban szilárd burkolatot kaptak az utak, amelyeket térfigyelő kamerával ellenőriznek, hogy a minőségüket hosszú évekre megőrizhessék.

Az idei évben lehetőség adódott a költségtakarékos közvilágítási rendszer kiépítésére. Az előző években folytatott egyeztetések során a mostani ajánlati összegek többszöröse merült fel.

A Martfű, Zsófia halom közvilágítás kiépítéséről a júliusi ülésén döntött a testület. A kivitelezés költségeire 1.95 millió forintot különített el a képviselő-testület a 2017. évi költségvetése általános tartalék kerete terhére.

A felszerelt lámpatestek 18 W-os egyenkénti teljesítménnyel működnek, az energiatakarékos megoldás éves becsült energiaköltsége 60-70 ezer Ft.

Herbály Jánosné

2017-10-06 14:42