A Damis diákok is együtt sportoltak az Európai Diáksport Napján

A martfűi középiskola is követte a Magyar Diáksport Szövetség 2017. szeptember 29-ére meghirdetett nagyszabású sportnap célkitűzéseit, és sokszínű sporttevékenységgel, legalább két órán át sportoltak egyszerre a diákok.A szövetség által megfogalmazott törekvések között az Európai Diáksport Napja arra ösztönzi a kontinens lakóit, hogy ezen a héten mozogjanak minél többet, és maradjanak is aktívak egész évben, sőt, egész életükben.

A Szolnoki Szolgáltatási SZC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma diákjai is sportoltak, futottak, fociztak, röplabdáztak, kerékpároztak az egész Európát behálózó sportnapon.

E mozgást népszerűsítő nap nyújtott alkalmat arra is, hogy a martfűi FitMed System Kft. felajánlásában kapott kondi gépeket felavassák az iskola edzőtermében. Az ajándékként érkezett eszközöket hálás köszönettel vették birtokukba a tanulók.

A magyar kezdeményezésű Európai Sporthét eseménysorozat részeként zajló sportnap közel tíz év alatt nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát, melyen a hazai oktatási intézmények között a martfűi iskolák is rendszeresen részt vesznek, számos sport- és közösségi élménnyel gazdagítva a diákokat.

Magyar Mária

Tovább a képekhez>>>

2017-10-03 15:51