Lomtalanítás az október 9-ei héten, az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon

Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az önkormányzattal közösen az október 9-ei héten szervez a közszolgáltatás keretében ingyenes lomtalanítási akciót. A lom hulladék elszállítása az egyes körzetekben az egyéb kommunális hulladék elszállításával azonos gyűjtőnapon történik. Október 9-én hétfőn, 11-én szerdán és 13-án pénteken a szokott módon, a hulladékszállítással megegyező napon lehet kihelyezni a lom hulladékot.A lomtalanítás miatt elképzelhető, hogy néhány utcában a gyűjtőjáratok késni fognak, amiért a szolgáltató az érintettek türelmét kéri.

A lomtalanításra vonatkozó információkat, a szolgáltató váltásra valamint a szelektív hulladékgyűjtésre vonatkozó tudnivalók mellett, az NHSZ Szolnok Kft. az év elején a háztartásokba eljuttatott szórólapja tartalmazta.

A szórólap alapján:

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban. Az akció során lehetősége van Martfű valamennyi ingatlantulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttathassa.

A lomtalanítási akció során NEM adható át, illetve NEM kerül átvételre:

- építési és bontási hulladék (Elszállítása külön megrendelhető az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodáján vagy információs pontján)

- Veszélyes hulladék (Ezek a típusú hulladékok átadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, illetve gyűjtésükről, elhelyezésükről tájékoztatás kérhető a társaság ügyfélszolgálati irodáján.)

- Kertgondozásból származó zöldhulladék

- Elektronikai hulladék (Ezek a típusú hulladékok átadhatók a hulladékgyűjtő udvarokban, illetve gyűjtésükről, elhelyezésükről tájékoztatás kérhető a társaság ügyfélszolgálati irodáján.)

Martfűi Információs Pont: 5435 Martfű, Szent István tér 1. (Martfű Városfejlesztési Nonprofit Kft.) Telefon: +36 (56) 555-005

Szolnok - Belvárosi Ügyfélközpont: H-5000 Szolnok, Kossuth tér 9. (Polgármesteri Hivatal épülete) Telefon:+36 (56) 503-569 E-mail: ugyfelkozpont.szolnok@nhsz.hu

Herbály Jánosné

2017-10-03 15:36