Egy hétre angyali város lett Martfű

  A szelídség, békesség jelképével, egy angyalkával fotózkodhattak szeptember harmadik hetében mindazok, akik megpillantották. Prónai Andrea kézműves alkotása a város több pontján várta a gyermekeket, felnőtteket egy közös szelfire, csoportképre. A fotókat a városi könyvtár e-mail címére lehetett beküldeni. Sokan kérdezték a szervezőket, miért is van, volt mindez?Ebben az időszakban zajlott az Ars Sacra fesztivál országos rendezvénysorozata, melyhez városunk az elmúlt évben csatlakozott először. A program elindítóinak célja szerint mi is fontosnak tartottuk a valódi értékek: a szép, jó és igaz iránti igény felkeltését.

Ez alkalommal a katolikus templom adott helyet rendezvényünknek. Az irodalmi műsorban Kengyel Éva, Vas Béla, Urbán-Szabó Béla verseit hallhatták Drávai Mária, Juhász Ilona előadásában, Rácz Zsombor gyönyörű orgonamuzsikájával.

Egy rövid „angyali séta” után a Szent István szobornál közös éneklésre vártuk az érdeklődőket. A katolikus gyülekezet Szentháromság Kórusa, valamint Rácz Zsomor és Röck Noell szolgáltatta a zenét. Finom, lekváros kenyeret kínáltunk a református gyülekezet tagjainak segítségével. A kalandos kedvűek a katolikus templom tornyából csodálhatták meg az egyedi panorámát és a galambröptét. A kitartó közönséggel (nagy örömünkre jó néhányan voltak) együtt vártuk a sötétedést, hogy a Mester Fanni festette fóliákkal színezhessük a két templomot. Közben klasszikus zenével, beszélgetéssel múlattuk az időt.

Reményeink szerint kinyílt, megnyílt valami… Bízunk benne, hogy jövőre is együtt leszünk!

Tovább a képekhez ›››

2017-10-01 15:32