Mihály-napi vásáron vendégeskedtek

Szeptember 29-ét, Mihály-napját, régen vásárnapként tartották számon, és várták is izgalommal minden évben. Volt, aki vásárolni, volt, aki eladni ment ilyentájt a nagyobb városokba, ahová a vásártér zsivaja a mulatós sokadalmat is odacsalogatta. Erről a régi, szép népszokásról hallhattak az óvodások a Martfűn is hagyományos őszi ünnepen, melyre rendszerint a Május 1. úti óvoda várja vendégeit minden szeptember végén, Mihály neve napja táján. Az idén szeptember 28-án került sor a népszerű rendezvényre. A népes vendégsereg számára mondókák, versek és körjátékok idézték a régi hangulatot. Előadásukkal nagy tapsot érdemelve, a rendezvény kis házigazdáiként, az óvodások vásári játékkal mutatták be, hogyan is zajlottak ezek a népi alkalmak. A közönség soraiban a Kossuth úti és Munkácsy úti óvodások mellett szülők, nagyszülők is örömmel fogadták el a népszerű ovis program vásári meghívóját.

A Martfű Város Kulturális és Művészeti Díjával kitüntetett Rongyszőnyeg Zenekar tagjai, Székácsné Tálas Gabriella és Papp Gergő előadásában gitárzenével kísért dalok is színesítették a zsibvásárt. Különleges kézügyességű vendég, Patkó Károly tiszaföldvári zöldségszobrász és munkái is bemutatkoztak a Mihály-napon. A régi vásárok gyermekjátékait keltették életre a hagyományos, népi fajátékok az udvaron, ahol színezés, gyurmázás, nyomdázás is szórakoztatta a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményének óvodás csoportjait.

A hamisítatlan vásári hangulatért és a szíves vendéglátásért ezúttal is jár a köszönet a Május 1. úti tagóvoda óvodapedagógusainak, a műsorokban szereplő valamennyi óvodásnak, és mindenkinek, aki hozzájárult a népszerű program sikeréhez.

Magyar Mária

Tovább a képekhez ›››

2017-10-02 15:30