Az unokák, a dédunokák és a virágok töltik ki a napjait

90. születésnapja alkalmából Török Jánosné Erzsike nénit köszönthettük 2017. szeptember 7-én, aki örömmel fogadott bennünket szeretetteljes családi környezetében, a róla gondoskodó Erzsike lánya Arany János úti otthonában.Évről-évre hagyományosan lakóhelyükön keresik fel a 90. évüket betöltő polgárokat az önkormányzat munkatársai, a köszöntő szavak mellett Magyarország Kormányának üdvözlő emléklapjával, virággal és ajándékcsomaggal is kedveskedve városunk legidősebb lakóinak.

Török Jánosné Erzsike néni Tiszaföldváron született 1927. szeptember 7-én. A szülei munkásemberek voltak. Erzsike néni korán férjhez ment, és háztartásbeliként, egész közös életük során a férjét segítette, együtt nevelve gyermekeiket. János bácsi Szolnokon, később a téeszben kapott munkát, majd a Tisza Cipőgyárban, tűzoltóként dolgozott.

Martfűre 1951-ben költöztek. Erzsike néninek három gyermeke született, két lánya és egy fia, azonban a fiát sajnos már elveszítette. Kisebb szívinfarktus után, egészségi állapota miatt néhány hónapja az ugyanabban az utcában pár házzal arrébb élő lányához költözött.

Idejét a virágoskertben tölti a legszívesebben. – A virág a mindenem, egész nap el tudok benne motozni – mondja, hozzátéve, hogy mindenfajta virágot szeret, de a rózsa a kedvence, és a sok szép kardvirág gondozásában is örömét leli.

Sokszoros dédnagymamaként hat unokája és tíz dédunokája bearanyozzák napjait, rendszeresen látogatják. A legidősebb unokája 32 éves, a legkisebb dédunokája pedig 5 éves. –  Boldog nagymama vagyok, mert minden unokám szeret, és én is mindegyiket imádom. Így szaladnak elébem, mikor meglátnak! – mutatja szélesre tárt karokkal, tagadhatatlanul boldogan.

Születésnapja alkalmából Isten éltesse sokáig Erzsike nénit és szép családja minden tagját!

Herbály Jánosné

2017-09-15 13:01