Jelentkezz tartalékos katonának! – A Magyar Honvédség felhívása

Munka és iskola mellett is lehetsz önkéntes tartalékos katona – hirdeti a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága toborzó felhívása, mely a települések érdekeit is szolgálva, katasztrófavédelmi vagy honvédelmi feladatok ellátásában közreműködő Önkéntes Területvédelmi Tartalékos szolgálati formára, azaz ÖTT századokba is várja a jelentkezőket.Az ÖTT századba egészségügyi alkalmasság esetén jelentkezhet minden nagykorú, magyarországi lakóhellyel rendelkező, büntetlen előéletű és cselekvőképes magyar állampolgár, a mindenkori öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig.

Az ÖTT szolgálati formát új elemként, tartalékos rendszerét átalakítva és megújítva hozta létre a Magyar Honvédség, a helyi közösségekre építve. Az ország valamennyi járásában megalakuló, területi elven szervezett önkéntes tartalékos századok célja, hogy szükség esetén helyben álljon rendelkezésre kiképzett, felkészített, alkalmazható honvédelmi erő.

Az ÖTT század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmét növeli. A tartalékosok felkészítése és alkalmazása helyben történik (elsősorban a járásban, esetleg a megyében) évente összesen 20 napban.

A juttatások széleskörűek, ezekről és egyéb részletesebb tudnivalókról bővebben a www.iranyasereg.hu, vagy a www.honvedelem.hu internetes honlapokon lehet információhoz jutni.

A szolnoki toborzóiroda elérhetőségei:

www.hadkiegeszites.hu

www.facebook.com/mhkiknyp

5000 Szolnok, Táncsics M. út 5-7.   Tel: 06-56 505-159

E-mail: szolnok.toborzo@regiment.hu

2017-09-11 16:10