„Nekünk időseknek vigyázni kell a szépet”

A mozgássérültek és más fogyatékkal élők világnapja alkalmából sorstárs közösségek és a baráti klubok képviselőit is örömmel várta ünnepi rendezvényére a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2017. szeptember 1-jén, a Művelődési Központban.Mucsi Józsefné Ibolya a martfűi klub vezetője szeretettel köszöntötte a hagyományos térségi találkozó résztvevőit, a környező és más, Tiszántúli településekről érkezett sorstárs közösségek tagjait és a helyi civilszervezetek képviselőit.

Sokat dolgoztunk, de szeretettel tettük! – hangsúlyozta, megköszönve klubtársai munkáját és segítőik támogatását. „Nekünk időseknek vigyázni kell a szépet” – hallhattuk a vers részleteként, amellyel a klubvezető készült erre az alkalomra.

Összesen 222-en, Szolnokról, Orosházáról, Békéscsabáról, Gyuláról, Szentesről, Mezőtúrról, Törökszentmiklósról, Ceglédről, Rákóczifalváról, Csongrádról, Jászberényből és Kaposvárról is érkeztek mozgássérült és siket beteg sorstársak, huszonhat közösség képviseletében, és a helyi klubok, egyesületek is örömmel eleget tettek az egész napos rendezvényre szóló invitálásnak. A meghívottak virággal, ajándékokkal és sok-sok kedves szóval köszönték meg a házigazda martfűi klub vendégszeretetét.

A találkozó résztvevői, erre az időre feledve gondjaikat, betegségeiket, jó hangulatban énekeltek, táncoltak. Nagy sikert arattak Lelle Krisztián magyarnóta-énekes dalai, aki sorstársként, Algyőről érkezett. A vendégek is készültek, zenés-táncos műsorokkal, népdalokkal, tartalmas programot nyújtva sorstársaiknak.

A Martfűi Mozgássérültek Egyesülete is szívesen tesz eleget más sorstárs közösségek meghívásának. A klubok segítik egymást, tapasztalataikat, örömeiket és gondjaikat is megosztják.

A martfűi klub rendezvényein, feledve a betegségeket, táncra perdül az is, aki egyébként nehezen jár. Szeretnek együtt ünnepelni, kirándulni, közösen megismerve hazánk szép tájait, értékeit, színházba járni. Szívesen gyűlnek össze szavalóversenyekre, saját verseik felolvasására. Májusban Budapestre, júniusban Esztergomba majd Székesfehérvárra kirándultak. Szeptember végén Tiszafüredre és a Hortobágyra készülnek.

Egy városunkba rendszeresen visszatérő, London közelében élő és ott hasonló klubot vezető, angol házaspár is bekapcsolódott a közös ünneplésbe. A magyar származású hölgy énekelt is ezen az alkalmon.

A színpadon egymást váltották a fellépők, vendégek és házigazdák énekszóval, tánccal múlatták az időt. A házigazda klub vezetője szerint idén is kiváló hangulatban, szép emlékekkel gazdagodva telt a mozgássérültek és más fogyatékkal élők világnapi rendezvénye Martfűn.

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez ›››

2017-09-07 15:31