Martfűn játszott a junior női vízilabda válogatott

Martfűn zajlott az I. OMV Nemzetközi Női U20 Vízilabda Torna augusztus 23-25-ig. A rangos sporteseményen a Martfű Termál SPA uszodájában a világ legjobb női vízilabdázói: Ausztrália, Horvátország és Magyarország csapatai mérték össze tudásukat.A korosztályos világbajnokságra készülő junior női vízilabda válogatott öt napot töltött Martfűn, ahol felkészülési tornán is részt vett.

A kupa az Ausztrália U20-as és a magyar U18-as együttesek összecsapásával kezdődött, mely a juniorválogatott világbajnoki felkészülését szolgálta. Az ausztrál együttes 13 - 5-re győzött a fiatalabb magyar csapattal szemben, majd győzelemmel folytatta a versenyt  női junior válogatottunk, 18 -5-re nyert Horvátország korosztályos csapata ellen.

A martfűi OMV-kupát Ausztrália U20-as csapata nyerte meg, miután a torna záró fordulójának mérkőzésén 9 - 8-ra győzött a magyar U20-as csapattal szemben. A magyar válogatott 3 - 1-re és 5 - 4-re is vezetett, míg az ausztrálok az első félidő utolsó másodpercében egyenlítettek, a térfélcserét követően pedig előnybe kerültek. A mieink még kétszer egyenlítettek, végül azonban Ausztrália örülhetett. Ennek ellenére Petrovics Mátyás együttese hasznos tornán van túl, a Martfű Termál SPA pedig ismét egy nagy jelentőségű tornának lehetett házigazdája.

Nagy Sándor

Tovább a képekhez>>>

2017-08-29 16:12