ÖrökZöld Tisza – Bővültek a programok és a látogatószám is nőtt Martfű idei fesztiválján

Alig akadt műfaj, mely nem szerepelt a martfűi fesztivál zenei kínálatában, és szinte olyan nap sem volt, melyen ne telt volna meg szórakozni vágyókkal az „ÖrökZöld” hamisítatlan, gyönyörű fesztiválhelyszíne.A régióban is párját ritkító vízi színpadról és ugyancsak különleges nézőteréről a fellépő zenekarok, előadók is elismeréssel beszéltek, a szervezők pedig örömmel nyugtázták, hogy a hatodik éve megrendezett ÖrökZöldTisza Fesztivál hagyományt teremtett és ismertséget is hozott Martfűnek.

„Ez a fesztivál országosan is nagyhírű már” – hangsúlyozta a megnyitón Martfű polgármestere, hozzátéve azt is, hogy a fesztiválok között azért különleges ez, mert négy napon át kínálja ingyenesen több korosztály számára is programjait. Dr. Papp Antal arra biztatta a közönséget, hogy vegyenek részt minél több eseményen, koncerten, érezzék jól magukat nálunk a környékbeli vendégek is.

A helyszínt biztosító támogató, Tomasovszky László, a társszervező Martfű Termál Spa tulajdonosa a rendezvénysorozatot megnyitva kiemelte: – „Azért vagyunk, hogy Önök jól érezzék magukat, tapsoljon, táncoljon, élvezze a műsort minden kedves vendégünk”.

Az Irie Maffia és Edvin Marton koncertestjén látogattak ki legtöbben a termál tó víziszínpadához, ezeken a programokon több ezren tapsolták vissza az előadókat.

A nagykoncertek között régi és új rajongóit is várta jó hangulatú koncertjére Lilla és a Napoleon BLD, a záró nap éjjeli buliján pedig a Cozombolis pattogó, mediterrán dallamai táncoltatták a fesztiválozókat.

A négy nap alatt a több mint tíz zenei élmény sorában a Maxisun, a Musicum, és a Spontán Blues clubszínpados műsorai is a fesztivált színesítették.

Kellemes délutáni programon szólt a Zithe Random sokarcú citerazenéje, fellépett a Misztótfalui Ifjúsági Fúvószenekar, a Cimbali Band népszerű zenekara pedig a fesztivál egésznapos rendezvényén, a J-N-Szolnok Megyei Vadásznapon szórakoztatta a vendégeket. 

Nem zenei program, ám a nekünk, martfűieknek sok izgalmat jelentő film szabadtéri vetítése is különleges esemény volt a fesztiválon, ahol többen nézték meg újra vagy először   A Martfűi rémet. A többnyire városunkban forgatott film, sok-sok martfűi statiszta közreműködésével, az év legsikeresebb Magyar Filmdíjas játékfilmje lett.

Nem a fesztivál színpadán, de annál meghittebb környezetben, a Szent Tamás- templomban adott gyönyörű koncertet a Martfűről elszármazott és már fuvolaművészként viszontlátott Fehérvári Ágnes. A Gedai Ágoston orgonaművésszel közös koncert nagy sikert aratott a komolyzene kedvelők körében.

Haltelepítés, ügyességi játékok, vízi vetélkedők, csak néhány a programok közül, melyek kizárólag a gyermekeknek szóltak. Ebben az évben az eddigieknél is több családi és gyermekprogramot kínálva várták a vendégeket a szervezők.

A bátorságpróba résztvevői a nagyérdemű előtt, a fesztiválon vehették át jutalmaikat. Az izgalmas feladatokba több mint 50 gyermek kapcsolódott be örömmel. Honfoglalás-kori lovas harci bemutató, játszóház és látványosságként egy igazi jurta is várta az érdeklődőket. A fesztivál nem csak a koncerteket kínálta ingyen vendégeinek. Most a gyerekeknek sem kellett fizetni a sokféle játékért, köztük a trambulinért, csúszdáért.

A horgászverseny és az F. Nagy Géza Tenisz Emlékverseny a fesztivál hagyományőrző eseményeiként gazdagították a programokat és az élményeket, mint ahogyan az ünnepi tűzijáték is, mely ezúttal Edvin Marton élő hegedűjátékával tette különlegessé a fesztivál záró pillanatait.

Az ÖrökZöld Tisza Fesztivál szervezői, Martfű Város Önkormányzata és a Termál Spa köszönetét fejezi ki valamennyi támogatónak és látogatónak, akikkel együtt a célokat közösen megvalósítva lett igazán értékes és leginkább a mienk, martfűieké az ÖrökZöld Tisza Fesztivál.

Jövőre újra találkozunk!

Magyar Mária

Tovább a 2017.08.20 - ÖrökZöldTisza 3. nap Edvin Marton képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - ÖrökZöldTisza 3. nap Lovasbemutató képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - Ünnepi szentmise a Szent Tamás-templomban képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - Ökomenikus újkenyér-szentelés képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - Ünnepi Istentisztelet a Református Templomban képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - Városi Ünnepi Megemlékezés képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.19 - ÖrökZöldTisza 2. nap Irie Maffia képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.19 - ÖrökZöldTisza 2. nap JNSZ megyei Vadásznap képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.19 - F. Nagy Géza Tenisz emlékverseny képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.19 - Örökzöld Tisza horgászverseny képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.18 - ÖrökZöldTisza 1. nap Vincze Lilla képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.18 - ÖrökZöldTisza 1. nap Fesztivál megnyitó, köszöntők képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.18 - Bátorságpróba képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.17 - Martfűi Rém vetítés képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.17 - Nyáresti koncert a Szent Tamás-templomban képgalériához>>>

Tovább a 2017.08.20 - Városi Ünnepség - Fotó: Czinege képgalériához>>>

2017-08-23 16:23