Hatodjára hív szórakozni az ÖrökZöld Tisza Martfűi Fesztivál

Változatos zenei programokat, felszabadult hangulatot és ünnepi pillanatokat is ígér Martfű idei fesztiválja – hangsúlyozta a rendezvényeket sorolva Asztalos Árpádné igazgatónő, hozzátéve, a VI. ÖrökZöld Tisza Fesztivál ebben az évben is a Martfűi Ünnepi Napokba beágyazva várja vendégeit, a Martfű Termál Spa és Martfű Város Önkormányzata együttműködésében.Az idei év mottója az „Aktív szabadidő, minőségi kultúrával”. Azt gondolom, minden évben sikerült megtalálnunk azt az arányt, ami a szórakoztató és a minőségi kultúra terén mindenki kedvének megfelelő.

A programok sorát rejtvényfejtő versennyel kezdjük augusztus 12-én, szombaton. Kuriózum, hogy van egy nagyszerű rejtvényfejtő klubunk, akik a Városi Könyvtárral karöltve, sokadik alkalommal házigazdái az Országos Egyéni Rejtvényfejtő versenynek. Az Ünnepi Napok eseményeként 17-én csodálatos zenei est lesz a Szent Tamás-templomban. Ez attól különleges, hogy Fehérvári Ágnes Martfűről elszármazott fuvolaművésznőt hallhatjuk a nyáresti koncerten zenésztársával, Gedai Ágostonnal, aki orgonálni fog. Este már várjuk a vendégeket a 0. napon az ÖrökZöld Tisza Fesztivál területén, a Termál Kemping és a Termáltó környékén, a gyönyörű szabadtéri színpadnál. Az izgalmas és szép festői környezetben mindenki jól érezheti majd magát.

Hogy ez egy rém jó fesztivál legyen, A martfűi rém vetítésével kezdünk, ami lehet, hogy tartalmában ugyan nem felemelő, de a martfűieknek sokat mond, hiszen közel 200 helyi statiszta közreműködésével közösen éltük át városunkban  azt a féléves forgatást, amitől a miénk ez a film. Azt gondoltuk Tomasovszky Lászlóval, aki a filmválasztás ötletgazdája volt, hogy legyen ez a szabadtéren levetítve. Természetesen nagyon odafigyelünk, hogy csak 18 éven felüliek látogathatják a rendezvényt. Ezt követően nagyszerű zenekar, a Maxisun zenél este nekünk, őket is érdemes meghallgatni. A zenekart a fesztivál honlapján bővebben is bemutatjuk.

Másnap, 18-án pénteken lesz a fesztivál ünnepélyes megnyitója, és szeretettel várjuk Vincze Lillával a Napoleon Boulevard Zenekart egy nosztalgikus és nagyon új koncertre. A már megszokott klubkoncertek sorában ezen az esten az Amadeus Rock Band, új nevén a Musicum lép a színpadra. Ők garantáltan jó dalokkal, Illés és Beatles számokkal várják a közönséget egészen hajnalig.

A rendezvények között természetesen egyéb játékos, sportos és szórakoztató programok is megtalálhatóak a fesztiválon, így például horgász- és teniszverseny, „családi kuckó” gyermekfoglalkozásokkal, hőlégballonozás és bátorságpróbák. Öt testvérvárosunk delegációja is elfogadta meghívásunkat az ünnepi napokra, sőt a Misztótfalui Ifjúsági Fúvószenekar műsorral is készül erre az alkalomra.

19-én újabb nagyszabású, értékes rendezvény, Megyei Vadásznap várja látogatóit többek között egy nagyon szép trófea- és vadászkiállítással. A megnyitón harminc vadásztársaság lesz jelen. Főzőverseny, vadászkutya bemutató, az erdő-mező hangjairól előadás és természetesen a lövészet több ága is jelen lesz a programban. A Szent István téren megrendezett Vadásznapon délután két órakor a Cimbali Band ad koncertet. Este hangulatos latinos, dél-amerikai stílusra váltunk, hisz jön az Irie Maffia, tizenegy nagyszerű zenésszel, fúvósokkal. Éjjel a blues szerelmeseinek zenél a Spontán Blues zenekar.

Augusztus 20-án nagyon szép Állami Ünnepi megemlékezéssel készülünk a Szent István téren, ahol a reggeli Ünnepi Istentisztelet után várjuk Martfű lakosait is, hogy együtt ünnepeljünk és örülhessünk a Martfű Városért Díj és a Díszpolgári cím jeles díjazottjainak. 20-án este nagy örömünkre Edvin Marton és a Vivaldi Kamarazenekar jön el hozzánk szép, ünnepi hangulatú koncertre. Ő is azt a crossover stílust hozza most ide, ahol a komolyzenét újragondolva mutatja be a közönségnek. Nemcsak komolyzenét, Vivalditól kezdve a Metallicáig több rock együttes feldolgozásait is hallhatjuk műsorában. Az ünnepi tűzijátékot most először élőzenére, Edvin Marton koncertjének záró számaként láthatja a martfűi közönség. Majd hajnalig megint zene és buli és, hogy visszacsaljuk a latinos hangulatot és a jó időt, a Cozombolis lép a színpadra.

A programok részleteiről kérem, figyeljék facebookon az ÖrökZöld Tisza Fesztivál oldalát, melyen naprakész, friss információkat olvashatnak.

A szervezők nevében is szeretettel várunk mindenkit! – zárta fesztiválajánlóját a rendezvényt szervező művelődési intézmény igazgatója.

Magyar Mária

2017-08-16 12:52