Akiket a kipufogó csöve…

A ’60-as, ’80-as évek, ma már kultikus  kétkerekűit, négykerekűit  láthatták az érdeklődők a művelődési központ előtt, 2017. június 24-én. A környező települések gyűjtői szívesen beszéltek hobbijukról. Örömmel fogadtuk a családtagokat, feleségeket, gyerekeket is, velük együtt volt teljes ez a délután.A baráti találkozót feladatokkal fűszereztük. „Nyeregbe szállva”, megismerhették Martfű látnivalóit, a benti hűvösben pedig megmutathatták, mennyire ismerik az egykori keleti blokk autóit. Népszerű filmek, népszerű járművei is terítékre kerültek a finom gulyásleves és házi szörp mellett, s lehetett kirakózni is, természetesen autós képeket. Nekünk szervezőknek élmény volt velük megismerkedni.

A művelődési központ előtt életre keltek a régebbi korok technikai csodái: a nyitott tetejű Trabant Tramp a 80-as évekből. Ugyancsak ebben az évtizedben és az NDK-ban gyártották a Trabant Kombit. A szovjet Zaporozsec tulajdonosa a kor relikviáit is gyűjti. Az olasz vidék báját hozta közénk a gyönyörű Alfa Romeo és az 500-as Fiat. Az egykori NSZK-ban készült a Volswagen Transporter, ami remek kiránduló autó. A motorok közül közénk gurult egy piros Kawasaki, az 1960-as évek magyar nagymotorjai: egy Danubia és egy Pannónia, de nem nélkülözte a délután az NDK-s Simsont sem. A tiszteletkört a martfűi Németh Tamás „Tüli” vezette fel.

Köszönjük a résztvevők lelkesedését, reményeink szerint jövőre ugyancsak találkozunk. Bízunk benne, hogy akkor az érdeklődők még több veterán járművet láthatnak majd városunk utcáin.

Kengyel Éva, Szilvási József

Tovább a képekhez ›››

2017-06-24 15:43