Július 8-án szúnyoggyérítés

Martfűn, az országos központi szúnyoggyérítés keretében, a csípőszúnyogok elleni légi kémiai védekezést 2017. július 08-án szombaton a napnyugtát megelőző időszakra, a földi kémiai védekezést ugyanezen a napon, a napnyugta utáni időszakra tervezik a szakemberek. Tartalék napok mindkét védekezési forma esetén: július 09-10.Az ország területén a csípőszúnyog gyérítést Magyarország Kormánya rendelte el, melyhez fedezetet is biztosít. A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízták meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választotta ki.

A gyérítést földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.

A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi irtás során felhasznált készítmények: Coratrin, Mosquitox Fog. A légi kémiai kezelés során CORATRIN, AQUA K-OTHRIN, illetve MOSQUITOX 1 ULV Forte készítményeket használnak fel. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

Herbály Jánosné

2017-07-03 15:09